Ливърпул се интересува от Калвин Филипс
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от "Анфийлд" обмисля трансфер през лятото на полузащитника на Манчестър Сити

Халфът Калвин Филипс от Манчестър Сити е възможна опция за Ливърпул да замени Фабиньо, който е на път да напусне “Анфийлд”, след като постигна споразумение за личните си условия с Ал Итихад и бе изваден от групата за предсезонната подготовка на “червените”.,

Досега това лято обновяването на халфовата линия на Юрген Клоп върви точно по план. Босът на червените се отърва от Джеймс Милнър, Алекс Окслейд-Чембърлейн и Наби Кейта поради изтичащи договори само преди няколко седмици и той вече ги замени с две доказани звезди от най-високо ниво в лицето на Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай.

Неговият трансферен бизнес е впечатляващ това лято, но през последните няколко дни се появи нов обрат, като Фабиньо обмисля доходоносен трансфер в Саудитска Арабия. Като се има предвид, че сега той е на 29 години, има смисъл “червените” да спечелят пари от него с продажба в тима на Ал Итихад.

Напускането на Фабиньо обаче ще остави Ливърпул без дефанзивен халф. През последните пет години бразилският полузащитник държеше средната линия на тима на Клоп, но през следващия сезон това може да не се случи и ще отвори сериозна празнина за Ливърпул.

Ливърпул търси няколко играчи, които да запълнят тази празнина. Разбира се, Ромео Лавия от Саутхемптън е основна трансферна цел, но “светците” искат около 50 млн. паунда. Друг вариант за “червените” е Калвин Филипс от Ман Сити. Филипс не стартира нито един мач от Висшата лига през изминалия сезон и беше в титулярните 11 само два пъти във всички състезания, така че имаше много разочароваща година. Все пак това не го прави лош играч. Филипс трябва да навърши 28 години през декември и все пак има още футбол у него, като може да бъде добро попълнение за мърсисайдци.