Ливърпул се надява да вземе младата перла на Барселона без пари
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените" ще пробват да отмъкнат Гави през лятото

18-годишният халф на Барселона – Гави, е трансферна цел на Ливърпул. Младият талант на каталунците наскоро пдописа нов договор с “блаугранас” до 2026 г. и има откупна клауза от 1 милиард евро, но Барса не успява да регистрира контракта му в Ла Лига.

Това ознчава, че Гави може и да не е играч на каталунците през сезон 2023/24. Според Mundo Deportivo, испанският национал е бил изключен от състава на каталунския гранд за следващата кампания, след като клубът е надхвърлил ограниченията за заплати.

Това дава огромен тласък на надеждите на Ливурпул да вземат 18-годишния халф, който е основна фигура за Барселона през сезона. Гави играе през тази кампания за Барса като играч на академията, но на „Камп Ноу“ решиха да променят статута му на професионалист. В следващия трансферен прозорец отборът трябва да регистрира Гави, иначе той може да напусне със свободен трансфер през лятото.

Така Ливърпул може да подпише с испанския национал. Мениджърът Юрген Клоп иска да вземе ново попълнение в халфовата линия, като Джуд Белингам от Борусия Дортмунд е друга от трансферните цели на “червените”.