Ливърпул се отказва от играч на Лестър заради висока цена?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Лисиците" искат 64 млн. паунда за Тилеманс

Английският “The Telegraph” съобщава, че Ливърпул се е отказал от плановете си за привличане на  Юри Тилеманс от Лестър. Решението идва заради високата цена, която е поставена на белгийския национал – 64 млн. паунда, а освен това „лисиците“ са предложили нов договор на Тилеманс, който е готов да подпише. Информацията обаче противоречи с написаното от Voetbal24 по-рано, че Ливърпул е готов да плати исканата сума, а самият играч има желание да продължи кариерата си на „Анфийлд“.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп търси заместник на напусналия Жоржиньо Вайналдум и Тилеманс е сред основните му трансферни цели заради опита в Премиър лийг. Белгиецът вече има общо 108 мача и 17 гола за Лестър. Той се представи много силно през изминалата кампания и дори донесе ФА Къп на „лисиците“, вкарвайки единствения гол във финала срещу Челси. 24-годишният халф игра в цели 49 мача като титуляр за Лестър през миналия сезон, след което беше част от тима на Белгия на Евро 2020.

Вчера стана ясно, че Ливърпул почти сигурно ще се размине със Саул Нигес, който е пред сделка с Барселона.

Така сега Клоп може да насочи усилията си към привличането на Ренато Санчес, Ив Бисума или Отавио, които също са сред спряганите имена.