Ливърпул се приближи с точка по-близо до титлата след реми с Евертън
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Евертън и Ливърпул завършиха наравно 0:0 в дербито на Мърсисайд от 30-ия кръг на английската Висша лига. Точката доближи “червените” до титлата като вече те имат 83 пункта в своя актив – с 23 повече от Манчестър Сити, който е с мач по-малко, а до края на сезона остават 8 кръга.

Домакините от Евертън стартираха срещата в схема 4-4-2. Пред вратаря Джордан Пикфорд започнаха Шеймъс Колман, Мейсън Холгейт, Майкъл Кийн и Люка Дин. В средата на терена действаха Антъни Гордън, Андре Гомеш, Том Дейвис и Алекс Иуоби. В нападение за “карамелите” стартираха Ричарлисън и Калвърт-Люин. Наставникът на тима Карло Анчелоти остави на пейката играчи като Гилфи Сигурдсон, Бернард, Лейтън Бейнс и Мойс Кийн.

В състава на гостите имаше сериозна изненада, след като Мохамед Салах остана на пейката. Мястото му в нападение бе заето от Минамино, който партнираше на Фирмино и Мане в предни позиции. В средата на терена за Ливръпул започнаха Кейта, Фабиньо и Хендерсън, а в защита пред вратаря Алисън действаха Милнър, Матип, Ван Дайк и Александър-Арнолд.

Мачът на “Гудисън Парк” започна на високи обороти като в 5-ата минута Ричарлисън можеше да открие резултата, но неговият шут мина встрани от вратата на “червените”. В следващите минути липсваха положения пред двете врати, като сякаш липсата на фенове на трибуните повлия на играта на отборите. Все пак около 30-ата минута Джеймс Милнър и Ричарлисъон отправиха удар с глава, но и двамата бяха неточни. В края на първото полувреме Трент Александър-Арнолд стреля опасно от фаул, но Пикфорд спаси.

На полувремето Юрген Клоп пусна Чембърлейн, а Минамино напусна терена, а 15 минути след началото на втората част Гилфи Сигурдсон зае мястото на Антъни Гордън в състава на “карамелите”. Интересните положения пред двете врати бяха рядкост, като битката се водеше предимно в центъра на терена. Ливърпул имаше осезаемо предимство в притежанието на топката, но така и не успяваше да създаде положения за гол.

В 72-рата минута бранителят Жоел Матип получи контузия и бе заменен от Деян Ловрен. Малко преди това пък Дивок Ориги се появи на мястото на Роберти Фирмино.

В 80-ата минута дойде и най-доброто положение в мача, което бе на сметката за домакините. Ричарлисън комбинира с Калвърт-Люин, чийто удар бе спасен от Алисън. След намесата на вратаря топката стигна до Том Дейвис, който шутира моментално, но топката срещна гредата. Секунди след това след изпълнение на ъглов удар Калвърт-Люин пропусна да се разпише с глава от добра позиция.

В продължението на срещата Фабиньо изпълни отлично пряк свободен удар, но Пикфорд се намеси феноменално и изби в корнер, като това бе и последната интересна ситуация в срещата.

Със спечелената точка Евертън събра 38 пункта в актива си и е на 12-ото място, докато Ливърпул има 83 точки на върха в “Премиър Лийг”.