google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Котиджърс" нанесоха удар по амбициите на мърсисайдци още в първия кръг на новия сезон!

Един от основните претенденти за шампионската титла през този сезон в Англия – Ливърпул, завърши изненадващо наравно 2:2 при визитата си на Фулъм на “Крейвън Котидж” в двубой от 1-ия кръг на Висшата лига.

Сръбският нападател на домакините Александър Митрович се разписа на два пъти, а Дарвин Нунес и Мохамед Салах бяха точни за “червените”.

Възпитаниците на Марко Силва излязоха напред в резултата в 32-ата минута, когато Кебано напредна отдясно и пусна топката към Тете, който с хубаво центриране я качи точно на главата на нападателя Александър Митрович, а сръбският национал от близко разстояние с глава разпечата вратата на Алисон.

Съставът на Ливърпул върна равенството на таблото в 64-ата минута. След бърза контраатака коженото кълбо стигна на фланга до Мохамед Салах, а египтянинът с центриране по земя намери Дарвин Нунес, който с пета реализира.

Тимът на Фулъм обаче отново поведе в 72-ата минута, като този път Александър Митрович бе фаулиран в наказателното поле от Ван Дайк и съдията посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби именно Митрович, който бе точен и вкара второто си попадение в срещата.

Футболистите на Юрген Клоп отказаха да се предадат и в 81-ата минута отново възстановиха равенството. Трент Александър-Арнолд центрира в наказателното поле на Фулъм, а там футболистите на “Котиджърс” не се разбраха и топката стигна до Дарвин Нунес. Нападателят я чукна, макар и случайно, за Мохамед Салах, който нямаше как да сбърка от непосредствена близост.

В 95-ата минута Ливърпул бе много близо до това да спечели мача, но удар от страна на Джордън Хендерсън се спря в напречната греда на Родак.

Ето и стартовите състави на двата отбора:

Фулъм: Родак, Тете, Риъм, Адарабийо, Робинсън, Рийд, Палиня, Перейра, Рийд, Кебано, Митрович

Мениджър: Марко Силва

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Фабиньо, Тиаго, Хендерсън, Салах, Диас, Фирмино

Мениджър: Юрген Клоп