Ливърпул ще бъде с капитана си в сблъсъка с Лестър
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тиаго, Мохамед Салах, Върджил ван Дайк и Джо Гомес със сигурност пропускат мача

Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп ще може да разчита на капитана Джордан Хендерсън във важния мач срещу Лестър във Висшата лига в неделя. „​​Liverpool Echo“ излиза с информация, че Хендерсън е бил подложен на лечение тази седмица и би трябвало през уикенда да е готов да се появи на терена.

Нов проблем за Юрген Клоп може да бъде евентуална контузия на 19-годишния защитник Рис Уилямс, който заради болки в областта на бедрото, е бил освободен от лагера на младежкия национален отбор на Англия. Селекционерът Анди Буутройд е заявил, че не става дума за сериозна травма, като преждевременното завръщане в клуба е с превантивна цел.

В Ливърпул са с тежки контузии титулярите в защита Върджил ван Дайк и Джо Гомес, като и двамата ще пропуснат голяма част от остатъка от сезона. С травма доскоро беше и Фабиньо, а под въпрос е и левият бек Андрю Робъртсън. Към момента единствено Жоел Матип е здрав от централните защитници на “червените”. Изглежда, че при този вариант като титуляр срещу “лисиците” ще започне Натаниел Филипс.

Испанският халф Тиаго Алкантара също не е напълно готов за мача с Лестър, докато звездата на мърсисайдци Мохамед Салах е под карантина, след като даде положителен тест за COVID-19.