Ливърпул ще се опита да вземе без пари младата звезда на Арсенал
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Според информациите на Острова, Ливърпул е сред многото ухажори, които ще искат да подпишат със звездата на Арсенал - Фоларин Балогун, с безплатен трансфер през лятото

19-годишният нападател Фоларин Балогун е следен от английския шампион Ливърпул, съобщава The Athletic. Юношата на Арсенал все още не е продължил договора си с “топчиите”, а настоящият му контракт е до лятото на 2021 г., като ситуацията с нападателя се наблюдава от редица клубове.

На Острова пишат, че Балогун продължава да отхвърля новите предложения от Арсенал през 2020 г. поради опасения за липса на игрово време в първия отбор и ситуацията не се е подобрила наистина през сезон 2020/21. Така “артилеристите” са изправени пред перспективата да го загубят без пари, като ще вземат само обезщетение, което се дава в случаите на безплатен трансфер на играчи на възраст под 24 години.

Фоларин Балогун е централен нападател, но може да играе и по крилата. 19-годишният футболист е бил в невероятна форма във Висшата лига на резервите, записвайки 4 гола и 2 асистенции в 10 участия до момента. Балоган се представи силно и в Лига Европа като има 2 гола и асистенция в 4 изиграни мача.

Още по-шокиращото е, че 19-годишният футболист има среден принос на голове на всеки 31 минути в Лига Европа. Въпреки всичко това, младежът никога не е получил титулярно място от Микел Артета, а останалите нападатели на Арсенал са в слаба форма през този сезон. Ливърпул може да се опита да използва тази ситуация, за да привлече Балогун на “Анфийлд” през лятото.

Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп жъне ползите от привличането на на Диого Жота през лятото. Португалският национал е най-добрият нападател на Ливърпул през този сезон и вече много пъти е спасявал червените. Дивок Ориги и Джердан Шакири пък може би ще напуснат клуба съвсем скоро, така че Ливърпул ще има нужда от нов играч в нападение.

Балогун чука на вратата е на състава на първия отбор в Арсенал и макар че почукванията му бяха слаби за Артета, а Юрген Клоп щеше да вземе под внимание изявите на 19-годишния младеж в Лига Европа. Ливърпул може да получи истински талант в лицето на Балогун, който ще стане поредният от многото перспективни играчи, които Арсенал загуби през последните години.