google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените играят за първи път на "Анфийлд"

Тази вечер Ливърпул приема лондонския Кристъл Палас в последната среща от втория кръг на английската Висша лига, като логично очакванията са за домакински успех.

Съставът на Юрген Клоп вече демонстрира високата си класа, надделявайки с 3:1 над шампиона Манчестър Сити в дуела за трофея “Къмюнити Шийлд”, но пък стартира в първенството с равенство – 2:2, при гостуването на Фулъм.

Днес мърсисайдци ще играят за първи път на легендарния “Анфийлд”, а вечерният начален час предполага още по-вълнуваща атмосфера.

Клоп ще трябва да се справя с отсътствието на половин дузина контузени играчи, а това означава, че стартовата му единайсеторка отново ще бъде променена.

Партньор на Върджил ван Дайк в центъра на отбраната най-вероятно ще бъде Джо Гомес, тъй като камерунският бранител Жоел Матип е с травма.

В халфовата линия проблемите са най-сериозни. Със сигурност аут са испанският полузащитник Тиаго Алкантара, както и Алекс Окслейд-Чембърлейн и Къртис Джоунс.

В тяхно отсъствие най-вероятно тримата в средата ще бъдат Фабиньо, капитанът Джордан Хендерсън и Наби Кейта, който обаче също не престава да се оплаква от различни болежки.

Очаква се рекордната нова покупка – Дарвин Нуньес, също да започне, редом до Мо Салах и Луис Диас, а Роберто Фирмино да остане на скамейката.

Палас отстъпи на Арсенал в първия кръг и със сигурност няма да се даде без бой. Още повече, че мениджърът Патрик Виейра е изключителен мотиватор, когато става дума за сблъсък с някой от водещите тимове.

Така или иначе, букмейкърът Betano.bg е убеден в победата на Ливърпул. Коефициентът за “червен” успех е 1.22, докато сензационен триумф на Палас е оценен с космическите 13.90. Ставката за равенство е 5.90.

Двубоят на “Анфийлд” е очакван с голям интерес в стотици страни по света и логично е част от излъчваните мачове по тв и може да бъде проследен онлайн в Betano мобилно приложение.