Ливърпул възкръсна под дъжда и пребори Уест Бром – топ 4 е близо
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Момчетата на Юрген Клоп са вече на само една точка зад Челси след драма в Уест Мидланс

Ливърпул успя да сътвори една от най-драматичните победи през сезона в Англия, след като в мача си от 36-ия кръг победи с 2:1 Уест Бромич Албиън. Момчетата на Юрген Клоп виждаха шансовете си за топ 4 да се изпаряват, но в последната минута на продължението вкараха победния гол и то чрез не кой да е, а вратарят им Алисон Бекер!

Мърсисайдци успяха да се “залепят” на само една точка от четвъртия Челси и битката за влизане в зона Шампионска лига ще е по-оспорвана от всякога.

Срещата на “Хоуторнс” започна обещаващо за домакините, като още в 12-та минута Йокуслу засече с глава центриране в наказателното на Ливърпул, но ударът му мина встрани от дясната греда.

Само три минути по-късно “дроздовете” поведоха. След отлична многоходова атака, показала перфектна отбора игра Робсън-Кану получи пас по конец и стреля по най-добрия начин в долния ляв ъгъл, оставяйки Алисон без възможност да спаси.


В 25-та минута Садио Мане пропусна златен шанс да изравни, след като беше намерен в наказателното поле, освободи се и стреля, но неточно вдясно от вратата. Малко след половин час игра обаче “мърсисайдци” се върнаха в мача. Тогава Мохамед Салах отправи удар от дистанция, който срещна лявата греда и влезе във вратата на домакините.

До края на полувремето Мане и Фирмино пропуснаха добри възможности да направят пълен обрат, като бразилецът “близна” гредата с удара си, а крилото на гостите беше блокиран от защитник.


Пет минути след почивката Мане все пак успя да отбележи, но лайнсмена вдигна флага за засада, а повторенията показаха, че такава има. В 71-та минута Кайл Бартли също отбеляза, но и при него попадението беше анулирано, тъй като се намира зад последния в червено.

Само три минути по-късно Фирмино отново пробва удар, но той мина на сантиметри от лявата греда. В 78-та Кану беше много близо до втория си гол в мача, но ударът му след центриране беше спасен по невероятен начин от Алисон.

Шест минути преди края Трент Александър-Арнолд проби на дрибъл в наказателното на домакините и пробва удар, който обаче прелетя над целта. Малко след това и Тиаго Алкантара отправи прецизен изстрел, който изглеждаше, че ще влезе в мрежата, но Сам Джонстоун направи невероятно спасяване, за да запази равенството. В 90-та минута Салах пусна перфектен пас към Вайналдум, който успя да стреля, но над напречната греда, пропилявайки пореден отличен шанс за гостите!

Драмата обаче дойде в петата минута на пет-минутното продължение на мача. Тогава Алисон Бекер се включи в наказателното поле на Уест Бром за изпълнение на корнер и се озова на правилното място, за да прати топката в мрежата с глава, което хвърли в екстаз всички в червено!
Ливърпул възкръсна под дъжда и пребори Уест Бром - топ 4 е близо 1
Така Ливърпул покачи точковия си актив на 63 точки и вече е на само една от четвъртия Челси. Тотнъм и Уест Хем пък са зад тях с по 59. Уест Бром пък остава 19-ти с 26 точки и е сигурен изпадащ.