Ливърпул води преговори за подписа на Рафаел Варан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Съобщава се, че Ливърпул провежда разговори с представителя на суперзвездата на Реал Мадрид Рафаел Варан

Според информация на Manchester Evening News, отборът на Ливърпул води преговори за привличането на защитника на Реал Мадрид Рафаел Варан през лятото. Французинът е трансферна цел и на Манчестър Юнайтед.

Рафаел Варан е в Реал Мадрид от 2011 г. и се превърна в един от най-добрите централни защитници в света, спечелвайки всички възможни трофеи с “лос бланкос”. 28-годишният футболист вдигна и Световната купа през 2018 г. с националния отбор на Франция, като допълнително увеличи статута си на защитник от световна класа.

Насочвайки се към летния трансферен прозорец обаче, Варан е изправен пред несигурно бъдеще в Реал Мадрид. Французинът навлиза в последната година от договора си с Лос Бланкос и се разбира, че търси ново предизвикателство в кариерата си, което води до интерес от множество клубове в цяла Европа, включително Ливърпул и Манчестър Юнайтед.

Ливърпул привлече защитника Бен Дейвис през януари, той все още не е изиграл нито минута футбол, докато Озан Кабак е под наем, която може да не стане постоянна. Като се има предвид честите проблеми на Матип с контузии, то Юрген Клоп ще иска да подпише с нов класен защитник през лятото.

Преди известно време се пишеше, че Ибрахима Конате е сигурен за трансфер на “Анфийлд”. За момента обаче няма официална информация, а “червените” се насочват към Варан и се очаква да отправят оферта за него.