Ливърпул за Алаба: “Недостатъчно силен във въздуха!”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Червените преценили, че бранителят не е достатъчно висок за английския футбол

Английският шампион Ливърпул е обмислял привличането на централния бранител на европейския клубен първенец Байерн Мюнхен Давид Алаба, но в крайна сметка е преценил, че физическите му данни са неприемливи.

Според Independent Червените са водили разговори с баварците за евентуалния трансфер едновременно с преговорите за халфа Тиаго Алкантара.

В един момент двамата футболисти на Байерн са били еднакво близо до договор с клуба от “Анфийлд”, но след това щабът на мърсисайдци е разгледал детайлно качествата на Алаба и преценил, че той няма да свърши работа на мениджъра Юрген Клоп.

Техническите умения на Алаба били оценени доста високо от Ливърпул, но в крайна сметка той се оказал недостатъчно висок (1.80 м) за отбраната на Червените.

Основните фигури в защитата на мърсисайдци са чувствително по-високи – Върджил ван Дайк – 1.93 м, Жоел Матип – 1.95 м, а Джо Гомес е с ръст от 1.88 м.

Ливърпул за Алаба: "Недостатъчно силен във въздуха!" 1

В качествената характеристика на Алаба е записана, че той “не е достатъчно силен във въздуха, имайки предвид изискванията за централен защитник”.

Ливърпул е изправен пред изключително сериозна криза в дефанзивния си вал и не може да разчита на нито един от основните си трима защитници в лицето на Ван Дайк, Матип и Гомес.