Локо Пловдив и Берое не излъчиха победител на “Лаута”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Двата тима направиха 1:1 в двубой от 21-ия кръг

Локомотив Пловдив и Берое не успяха да се победят в среща от 21-ия кръг на efbet Лига. Камбуров даде преднина на заралии с гол от дузпа, а Умарбаев изравни след почивката, отново от дузпа. Във временното класиране на тимовете в efbet Лига Локомотив Пловдив се изравни по точки (40) с втория ЦСКА, а Берое остава на 5-а позиция с 32 точки.

Първото по-сериозно положение създадоха домакините в 5-ата минута, когато след пас на Момчил Цветанов от аутлинията Ганев не съумя да изчисти, а Карагарен стреля извън очертанието на вратата.

В 17-ата Макута центрира от корнер, Октавио отклони с глава,  а влизащият на скорост Фал нанесе удар, но Илко Пиргов закова топката на голлинията.

В 31-ата минута Макута нахлу в наказателното поле отдясно и беше фаулиран от Умарбаев, за което заралии получиха дузпа, която Мартин Камбуров реализира минута по-късно.

„Смърфовете“ започнаха силно втората част и още в 48-ата отбраната на гостите беше поставена под напрежение, като първо удар на Салинас бе блокиран, след което бранител застана на пътя на топката и при шут на Минчев.

В 54-ата Момчил Цветанов получи извеждащо подаване отляво, след което центрира добре за Салинас, Ганев не успя с плонж да изчисти, а футболистът на Локомотив не уцели опразнената врата.

В 76-ата Локомотив получи дузпа при идентична ситуация с наказателния удар на Берое преди почивката. Илич проби отдясно, а Октавио го фаулира на метър в наказателното поле. Парвиз Умарбаев бе точен от бялата точка, връщайки равенството.

В 80-ата Макута центрира остро от фаул, няколко играчи се разминаха с топката, а Хасани на далечната греда също не успя да играе

Генадий Ганев не се намеси добре в 83-ата минута, но нямаше кой да се възползва от грешката на вратаря.

Късметът покри гостите в 87-ата минута, когато записалия своя дебют с екипа на “железничарите” Уртадо нацели напречната греда.

В добавеното време и двата тима направиха пропуски и равенството се запази.