Локо Пловдив подписа с халфа Илич
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Носителят на Купата на България Локомотив Пловдив подсили халфовата си линия, подписвайки контракт за две години с бившия полузащитник на Мъдъруел Кристиан Илич.

Роденият в Хърватия през 1996 година играч пристигна в Града под тепетата преди няколко дни, а в проведените тренировки с Черно-белите очевидно е успял да убеди в качествата си наставника Бруно Акрапович.

Илич, който е играл също за австрийските Мурау, Ламбрехт и Хартберг, става второто ново попълнение за Локо след привличането на тарана на Царско Село Георги Минчев.

“Радвам се, че съм вече част от Локомотив – клуб с богата история и много голяма фенска маса,” бяха първите думи на халфа след парафирането на договора. “Обещавам, че ще дам всичко от себе си за отбора.

“Предстоят ни важни мачове за първенство и в Лига Европа, сигурен съм, че ще играем на много високо ниво и ще победим. Преди да дойда в Пловдив се допитах до моя добър приятел Ален Ожболт.

“Той ми каза само позитивни неща за отбора, за страхотните фенове, за прекрасния град. Знам, че Ален е легенда тук, познаваме се с него от периода в Хартберг, там играхме заедно една година.”

В същото време Локо заслужи нови два приза  в ежемесечната анкета на Пресклуб България. След спечелването на Суперкупата на страната Черно-белите бяха наградени за Отбор на месеца, а Акрапович грабна поредната си награда “Треньор на месеца”