google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Георги Минчев донесе успеха на "черно-белите", Домовчийски изпусна дузпа в края на мача

Локомотив Пловдив спечели гостуването си на Ботев Враца с 1:0 в двубой от 15-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в мача вкара Георги Минчев през първото полувреме. С този успех “черно-белите” се изкачиха на върха в българския шампионат поне за няколко часа, след като събраха 30 точки и имат една повече от Лудогорец, който по-късно днес гостува на Славия.

Срещата започна равностойно с лек натиск на Локомотив Пловдив. Домакините обаче можеха да поведат в резултата в 10-ата минута, но Мартин Луков направи срахотно спасяване.

В 27-ата минута Локомотив взе аванс в срещата на стадион “Христо Ботев”.  Капитанът на “смърфовете” Димитър Илиев центрира в наказателното поле и Георги Минчев с глава не остави шансове на вратаря Красимир Костов 0:1.

В 35-ата минута Момчил Цветанов пробва да изненада Костов с удар от средна дистанция, но вратарят на домакините не допусна изненада.

През второто полувреме играта се накъсваше, тъй като имаше доста наруения. В 69-ата минута удар на Аласан Н’Диайе пробва шут, който се отби в Диниш Алмейда, но Мартин Луков успя да спаси с крак.

В 82-ата минута Ботев Враца имаше страхотен шанс да изравни резултата. Домакините получиха дузпа за нарушение срещу Даниел Генов в наказателното поле. Зад топката застана Валери Домовчийски, но ударът му не намери очеранията на вратата.

Така врачани загубиха срещата и останаха с актив от 15 точки на 8-ата позиция в класирането на efbet Лига.