Локо Пловдив се оплака от програмата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Смърфовете" написаха официално писмо до БФС

Ръководството на Локомотив Пловдив остро критикува Българския футболен съюз, поради факта, че голяма част от мачовете на тима се играят в делнични дни, съобщава БТА. От клуба написаха писмо, в което описват проблема.

Ето го и официалното изявление на “смърфовете”:

“Уважаеми господа,

ПФК Локомотив (Пловдив) е един от отборите с най-голяма фенска маса в страната. „Черно-белите“ привърженици са винаги зад тима и горещо поддържат своите любимци във всеки официален двубой. Нашият клуб разчита изключително много на подкрепата на феновете си, които вече се радват и на най-новата трибуна в България – „Бесика“.

Към днешна дата 56% от официалните срещи на ПФК Локомотив са били в делнични дни, повечето от които в неудобен час. Този процент е най-висок в сравнение с всички професионални клубове в Първа лига! Тенденцията продължава и в предстоящите мачове с Черно море (17-ти април, понеделник), Спартак (28-ми април, петък), Славия (2-ри май, вторник) и Левски (8-ми май, понеделник).

Ръководството на ПФК Локомотив е на мнение, че верните феновете на отбора не заслужават такова отношение. Също така смятаме, че така отборът се поставя в неизгодно положение спрямо преките си конкуренти за европейските клубни турнири, които имат шанса да играят доста от срещите си през уикенда, и да се радват на по-голяма подкрепа по трибуните, съответно и на по-голям приход.

Надяваме се, че нашият апел ще бъде чут и ще настъпи промяна в предстоящите мачове на Локомотив! Футболът е игра за феновете!”