Локо Пловдив срути непревземаемата крепост на Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Черно-белите" спечелиха с 2:0 визитата си в Кърджали

Локомотив Пловдив нанесе първа домакинска загуба на Арда от началото на сезона в efbet Лига, след като спечели с 2:0 визитата си в Кърджали. Илич откри резултата в 47-ата минута, а грандиозна грешка в отбрана в 64-ата доведе и до попадение на капитана Димитър Илиев. Локомотив вече има 43 точки в актива си, изравнявайки се с втория ЦСКА. Арда остава на четвъртата позиция в efbet Лига с 38 точки.

Димитър Илиев нанесе първия удар в двубоя в 12-ата минута, но капитанът на гостите не насочи точно.

Избита топка в наказателното поле на Локомотив в 20-ата попадна в Спас Делев, който без колебание нанесе удар от въздуха, но Салинас блокира и Арда спечели само корнер.

В средата на първата част Малембана отправи добър удар от фаул, при който Караджов се намеси и отклони в корнер.

Малко по-късно стражът на кърджалийци парира и изстрел на Димитър Илиев.

В 37-ата топката беше центрирана в наказателното поле на Арда, получи се рикошет и малко не достигна на Алмейда да нанесе удар от няколко метра.

Второто полувреме започна отлично за „черно-белите“, които поведоха в 47-ата. Салинас изведе отляво капитана Илиев, той пусна по земя за Кристиан Илич, хърватинът стреля към вратата, топката се отби в играч в синьо, срещна напречната греда и се оплете в мрежата.

Седем по-късно фрапантна грешка на домакините доведе до ново попадение за Локомотив. Георгиев върна назада към Таравел, той обаче не се разбра с Караджов и топката беше подарена на Димитър Илиев, който нямаше проблеми да се разпише.

В 74-ата Арда беше много близо да върне един гол. При опасно центриране от фаул вратарят Илко Пиргов увисна, а Коконов игра съвсем леко с топката и не успя да насочи в опразнената врата.

Опитите на домакините да стигнат до попадение не се увенчаха с успех и тимът от Кърджали загуби с 0:2.