Локомотив Пловдив нанесе първа загуба на ЦСКА за сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Локомотив Пловдив спечели с 2:1 домакинството си на ЦСКА в мач от седмия кръг на efbet Лига. Това бе първа загуба за “червените” от началото на сезона, като отборът на Стамен Белчев бе изиграл шест мача в първенството и три двубоя в Лига Европа. Попаденията за “черно-белите” реализираха Юрген Матей (автогол) и Момчил Цветанов, докато точен за гостите бе Тиаго.

Първата ситуация за попадение в срещата дойде в 6-ата минута и бе на сметката на домакините. Диниш Алмейда бе изведен добре от свой съотборник и шутира от границата на наказателното поле, но Вальо Антов блокира удара му и “чеерно-белите” стигнаха само до корнер. Три минути по-късно Парвиз Умарбаев стреля опасно от фаул, но топката мина над вратата на Густаво Бусато.

В 12-ата минута “червените” организираха първата си по-добра атака. Тиаго прати центриране в наказателното поле, но Антов се размина с топката. Малко след това Кейта пусна добър пас към Али Соу и нападателят шутира неточно. В 19-ата минута се стигна до опасна ситуация пред вратата на домакините, но ударът на Тиаго бе блокиран от съперников футболист.

В 33-ата минута Локомотив Пловдив откри резултата. Лукас Салинас центрира от фаул, а Юрген Матей отигра топката с глава и я прати топката в собствената си врата – 1:0.

Домакините се възползваха от инерцията след гола и в 38-ата минута удвоиха аванса си. Валентин Антов сбърка подаване и топката попадна в Момчил Цветанов, който стреля веднага и след рикошет в Юрген Матей топката се озова в мрежата на Густаво Бусато за втори път – 2:0.

ЦСКА приложи лек натиск в началото на втората част, но не успяваше да създаде положения за гол. В 50-ата минута “смърфовете” имаха шанс за трето попадение, но Бирсент Карагарен стреля в аут от изгодна позиция. Девет минути по-късно Греъм Кери стреля от фаул в аут.

В 69-ата минута ЦСКА се върна в мача с попадение на Тиаго. Халфът на “армейците” изпълни чудесно пряк свободен удар и Мартин Луков не успя да реагира – 2:1.

Три минути по-късно Мартин Луков направи страхотно спасяване и запази аванса на своя тим. Стражът на “черно-белите” отрази удар от въздуха на Юрген Матей, а след това Парвиз Умарбаев изби малко пред гол линията.

В следващите минути ЦСКА натисна съперника, но защитата на “смърфовете” и вратарят Марин Луков бяха на ниво. Локомотив запази аванса си и постигна пета победа от началото на сезона, с което се изкачи на второто място във временното класиране с 15 точки. “Армейците” пък останаха с 12 пункта в актива си.