Локомотив Пловдив взе своето срещу Етър на “Ивайло”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Локомотив Пловдив записа успех с 3:1 при визитата си на Етър на стадион “Ивайло” в двубой от 6-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за “черно-белите” отбелязаха Димитър Илиев, Диниш Алмейда и Георги Минчев. Точен за тима на Петко Петков пък бе Преслав Боруков.

В първите минути на двубоя във Велико Търново головите положения липсваха. В 12-ата минута Преслав Боруко шутира от границата на наказателното поле, но Мартин Луков нямаше проблеми да спаси. Три минути след това Етър можеше да открие резултата, след като Преслав Боруковв пробва да прехвърли излезлия неразчетено Мартин Луков, но ударът му премина покрай гредата.

“Черно-белите” отговориха със ситуация в 19-ата минута, когато Димитър Илиев пусна страхотен пас към Георги Минчев и нападателят отправи силен удар към вратата на Анатоли Господинов, но топката се отби в гредата. Гостите заиграха по-добре и в 25-ата минута стигнаха до попадение. Парвиз Умарбаев центрира в наказателното поле на съперника, където капитанът на “смърфовете” Димитър Илиев стреля с глава, а вратарят Господинов успя да избие, но топката отново се върна в Митко Илиев, който от няколко метра порази вратата за 0:1.

Седем минути по-късно възпитаниците на Бруно Акрапович можеха да удвоят аванса си. Момчил Цветанов комбинира с Димитър Илиев, който технично копна топката над плонжа на вратаря на “болярите”, но ударът не намери очертанията на вратата. В следващата атака отборъ на Етър успя да изравни. Стилиян Добрев се справи с няколко футболисти на Локомотив и пусна отличен пас за Преслав Боруков, който от непосредствена близост вкара за 1:1.

В добавеното време на първото полувреме гостите от Пловдив отново поведоха. Защитникът Диниш Алмейда отбеляза с глава след много добро центриране на Парвиз Умарбаев от корнер – 1:2.

Началните минути на второто полувреме предложиха повече битка в центъра на терена, като двата отбора имаха трудности да създадат голови положения. В 70-тата минута пред Георги Минчев се откри добра възможност за гол. Нападателят получи пас от Бирсент Карагарен, след което стреля силно, но топката мина високо над гредата.

В 79-ата минута Етър остана с човек по-малко, след като Антон Огнянов получи втори жълт картон и бе изгонен. Само две минути по-късно Валентино Пулиезе също си изкара втори жълт картон и бе пратен под душовете, с което двата отбора останаха с по 10 души на терена.

В 86-ата минута Георги Минчев реши крайния изход на мача с трето попадение. Голмайсторът за “черно-белите” от мача с Тотнъм се разписа отново. Минчев бе точен след отлично подаване на Лукас Салинас, оформяйки крайния резултат 3:1 в полза на “смърфовете”.

С този успех тимът на Локо Пловдив се изкачи на 3-ото място с актив от 12 точки, като изостава с две от лидера Берое. Етър пък остана на последното място в таблицата без спечелена точка.