Локомотив (София) шокира Лудогорец с първо поражение за сезона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани играха почти цял мач с 10 души и лидерството им вече е под въпрос

Локомотив София нанесе първото поражение на Лудогорец през този сезон в efbet Лига след като ги надви с 1:0 в срещата им от 12-ия кръг на родния елит. Разградчани трябваше да играят почти цял мач с човек по-малко и това се оказа решаващо.

Сблъсъкът започна с отлична ситуация за гостите. Текпетей получи от Каули Оливейра, преодоля Камен Хаджиев отдясно и стреля силно, но не уцели рамката на вратата.

Малко по-късно отново Лудогрец разви опасно нападение на контраатака. Десподов изведе Бърнард Текпетей, който надбяга с лекота обраната на „железничарите” и стреля по земя, но Любенов изби с крак.

Така се стигна до 14-та минута, когато Лудогорец остана с човек по-малко на терена. Селсо Рапосо проби добре отдясно, преодоля Кирил Десподов, но бе фаулиран от капитана на националния ни отбор. Топката попадна в Сисиньо, който в опита си да изчисти, прати коженото кълбо право в главата на Рапосо. Играчът на домакините потърси обяснение от бразилеца, който пък реагира грубо и удари с глава своя съперник в лицето, което беше достатъчно за червен картон.

В 29-ата минута футболистите на Локомотив София искаха да получат и дузпа за игра с ръка на Антон Недялков след центриране отдясно. Ситуацията бе преразгледана с помощта на ВАР, който потвърди решението на съдията, макар че останаха съмнения в правотата на решението.

След почивката първият път, в който Любенов трябваше по-сериозно да се намесва бе в 50-ата минута, когато Мануел Шоу отправи силен изстрел към вратата му. В ответната атака Фон Витри пропусна лековато Ивайло Найденов да мине през него, но играчът на Локо София стреля покрай вратата на Падт.

Така се стигна до 71-та минута, когато Локомотив поведе в резултата. “Железничарите” развиха много бърза контраатака, Илия Димитров изведе Карлос Франса, който беше покрит от засадата от Недялков и сам срещу Падт острието на столичани беше спрян в първия изстрел, но не и при добавката.

Mинути след гола Франса можеше да вкара и втори гол след като преодоля трима играчи на гостите накуп и се опита да прехвърли Падт, но не точно. В 83-та минута равенството сред футболистите на двата отбора беше възстановено. Антонио Вутов влезе грубо с бутонките напред в краката на Педро Нареси и съдията го прати към съблекалнята.

Така Лудогорец може да бъде свален от върха в класирането и то от цели пет отбора – ЦСКА 1948, ЦСКА, Локомотив Пловдив, Черно море и Арда. Локо София пък се изкачи на временното шесто място с 21 точки.