Локомотив София стартира сезона с победа над Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
С попадение на Димитър Митков "железничари" спечелиха първата си среща за сезона

Стойчо Стоев дебютира с успех като наставник на Локомотив София срещу Ботев Враца минималното 1:0 на стадиона в столичния квартал „Надежда“ в среща от първия кръг на efbet Лига.

В първите 15 минути от мача темпото бе много ниско, като положения пред двете врати липсваха. Красимир Милошев направи центриране от статично положение в пенала на врачани. Там Чавдар Ивайлов направи опит да изчисти топката, която премина опасно покрай лявата греда в 15-ата минута. Димитър Митков подаде към Красимир Станоев, който стреля с едно докосване от границата на наказателното поле към горния ляв ъгъл на вратата, но стражът на врачани се разтегна и извади топката в 37-ата минута.

Столичните “железничари” продължиха да бъдат много по-активния отбор в срещата. Карлос Франса не изведен в наказателното поле на Ботев Враца, където бе препънат от . Георги Гинчев бе близо до ситуацията и моментално отсъди наказателен удар. В 58-ата минута с изпълнението на дузпата се нае Димитър Митков, който прати Костов в обратния ъгъл и реализира.

Спас Георгиев напредна отдясно и центрира в наказателното поле на Локомотив, където Момчил Цветанов остави топката за Чавдар Ивайлов. Халфът на Ботев Враца шутира от границата на наказателното поле, а топката премина на сантиметри покрай десния страничен стълб на вратата в 67-ата минута.

До края не се случи нещо по-значимо и “червено-черните” се поздравиха с успех, а Стойчо Стоев макар кадровите проблеми пред него направи успешен дебют.