Лудите на стадиона… не, не е филм, истина е! (видео)
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Светът на моторните спортове остана шокиран от поведението на италинаския пилот Лука Корбери по време на кръгa от световния шампионат по картинг в Лонато.

Корбери отпадна в деветата обиколка след сблъсък със сънародника си Пауло Иполито на състезание на домашната писта в Лонато, а след това сътвори едно от най-безумните неща в историята на моторните спортове.

Загубилият разсъдъка си Лука взе падналата предна броня на карта си и започна да чака групата състезатели край пистата. Корбери внимателно дебнеше машината именно на Иполито, с когото се бе сблъскал обиколка по-рано и захвърли бронята си по него.

Тя отскочи в асфалта пред Иполито и отлетя в друг движещ се по пистата състезател. За щастие, всичко премина без пострадали. Това обаче не бе всичко…

Обезумелият Корбери изчака края на състезанието, за да се нахвърли върху опонента си – побеснелият пилот се хвърли в тялото на Иполито, повали го на земята и започна да го налага, преди останалите им колеги да се намесят.

Действията на самозабравилия се пилот най-вероятно ще означават край на кариерата му. Много настоящи и бивши пилоти вече призоваха именно за това, а намек за подобна санкция направи и президентът на картинг подразделението на ФИА – Фелипе Маса.