Добави коментар

Светът на моторните спортове остана шокиран от поведението на италинаския пилот Лука Корбери по време на кръгa от световния шампионат по картинг в Лонато.

Корбери отпадна в деветата обиколка след сблъсък със сънародника си Пауло Иполито на състезание на домашната писта в Лонато, а след това сътвори едно от най-безумните неща в историята на моторните спортове.

Загубилият разсъдъка си Лука взе падналата предна броня на карта си и започна да чака групата състезатели край пистата. Корбери внимателно дебнеше машината именно на Иполито, с когото се бе сблъскал обиколка по-рано и захвърли бронята си по него.

Тя отскочи в асфалта пред Иполито и отлетя в друг движещ се по пистата състезател. За щастие, всичко премина без пострадали. Това обаче не бе всичко…

Обезумелият Корбери изчака края на състезанието, за да се нахвърли върху опонента си – побеснелият пилот се хвърли в тялото на Иполито, повали го на земята и започна да го налага, преди останалите им колеги да се намесят.

Действията на самозабравилия се пилот най-вероятно ще означават край на кариерата му. Много настоящи и бивши пилоти вече призоваха именно за това, а намек за подобна санкция направи и президентът на картинг подразделението на ФИА – Фелипе Маса.

Добави коментар
Гласувай: