Лудо дерби Д’Италия остави Ювентус в играта за Шампионската лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Старата госпожа" победи шампиона Интер с 3:2 след куп емоции в Торино

Ювентус победи в Дерби Д’Италия Интер с 3:2 в изключително драматичен мач на “Алианц Стейдиъм”. “Старата госпожа” стигна до успеха с гол в 87-та минута и то с човек по-малко на терена.

Сблъсъкът в Торино донесе три дузпи, автогол, два червени картона и няколко намеси на ВАР. С успеха си Юве запази теоретични шансове за финиширане в топ 4, като към момента измести Наполи от четвъртата позиция, но “пертенопеите” имат мач по-малко от тях.

Мачът в Торино започна по-добре за домакините, които имаха първоначален натиск срещу “нерадзурите”.

В 23-та минута Джанаполо Калварезе получи инструкции от ВАР, че е възможно да има дузпа за Юве. Той разгледа ситуацията на екрана, при която след корнер Дармиан задържа Джорджо Киелини и реши да посочи бялата точка.

От нея Кристиано Роналдо беше спрян от Ханданович, но при добавката португалецът беше безпогрешен за 1:0.


Десет минути по-късно ВАР отново влезе в действие. Този път имаше съмнение за фаул на Де Лихт срещу Лаутаро Мартинес в наказателното поле. Повторенията покзаха, че нидерландецът настъпва съперника и решението беше нова дузпа, но пред другата врата.

Лукаку застана зад топката и беше безпогрешен, за да изравни резултата. След гола Интер прие играта в собствената си половина и логично Ювентус успя отново да поведе точно преди почивката.
Лудо дерби Д'Италия остави Ювентус в играта за Шампионската лига 1
Кулушевски върна топката към границата на наказателното поле към Куадрадо, който стреля, кълбото се отклони в Шкриниар и влетя в мрежата на Ханданович.
Лудо дерби Д'Италия остави Ювентус в играта за Шампионската лига 2
Десет минути след почивката Ювентус усложни сериозно ситуацията си, след като Родриго Бентанкур получи втори жълт картон за нарушение срещу Лукаку и остави отбора си с човек по-малко на терена.

Торинци приеха играта в своята половина в опит да запазят аванса си, а Интер атакуваше, но не намираше празните пространства пред Шчезни. В 82-та минута “нерадзурите” бяха много близо до изравняването, но удар на Матиас Весино беше спасен от стража на Юве пред самата гол линия. След това обаче Киелини засече топката в собствената си врата. Калварезе отново прегледа ВАР и потвърди решението за попадение, въпреки съмненията за засада преди това.

Само две минути по-късно се стигна до нова дузпа за Ювентус! Перишич изблъска Куадрадо в наказателното поле, самият той се нагърби с изпълнението и не остави шанс на Ханданович за 3:2!

В продължението на срещата и Интер остана с десет на терена, след като Марсело Брозович фаулира грубо Куадрадо и получи директен червен картон.

Така Ювентус събра 75 точки и се изравни с Милан, който е с мач по-малко. Наполи също предстои да изиграе срещата си от кръга и е зад тях със 73.