Лудо френско дерби с пет червени картона и нова загуба за ПСЖ
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

С гол на Флориан Тувен четвърт час преди почивката Олимпик Марсилия надигра като гост с 1:0 шампиона Пари Сен Жермен в голямото дерби на френския футбол, декорирано с пет червени картона, включително за бразилската звезда на столичани Неймар.

Двубоят бе изпъстрен с куп напрегнати и спорни моменти. В самия край на мача се стигна и до сбиване между играчите на двата тима и червени картони за Лейвин Курзава и Леандро Паредес от ПСЖ, както и Дарио Бенедето и Жордан Амави от тима на гостите.

След разглеждане на ситуацията с ВАР Неймар също бе изгонен.

След активно начало на домакините на срещата момчетата на Андре Виаш-Боаш нанесоха своя удар в 31-ата минута, когато след центриране от фаул Флориан Тувен изскочи зад защитата и отблизо успя да промуши кълбото в близкия ъгъл на вратата – 0:1.

Столичани бяха по-активни и в началото на втората част. В 57-ата минута след чудесна многоходова атака топката стигна до Пабло Сарабия, но след удара му Манданда направи страхотно спасяване. Последваха отменени голове за двата тима.

До края ПСЖ търсеше изравняването с всички сили, но така и не успя да създаде нещо кой знае колко опасно.

Така отборът на Томас Тухел остана с нулев актив след два мача, докато Марсилия взе втори пореден успех от две изиграни срещи.