Лудогорец и Черно море влизат в здрава битка за финал на кръга
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът и вицешампионът от миналата година закриват 7-ия кръг в елита

Отборът на Лудогорец приема Черно море тази вечер в дербито на седмия кръг в Efbet Лига. Срещата на шампиона с вицешампиона от миналата кампания започва в 21:30ч. на “Хювефарма Арена”.

Разградчани влизат в мача като фаворит, но и едва 72 часа след реванша си с Петроклуб от плейофите на Лига Европа. Те победиха с 2:1 и успяха да си спечелят място във втория по авторитет клубен турнир на Европа, където изтеглиха тежки съперници в новия формат.

Временният наставник на Лудогорец Захари Сираков продължава да е без двама от основните си футболисти – Антон Недялков и Бърнард Текпетей, които лекуват контузии. Тази на крилото е особено тежка и той няма да се завърне скоро на терена.

Черно море от своя страна се подсили с Ренан от Крумовград. Бразилецът ще даде повече вариативност на Илиан Илиев в халфовата линия, а също така ще подсили и бразилската група на “Тича”, съставена до момента от Дуду, Уеслен и Брено Тейшейра.

Очакванията за дербито са големи, а имайки предвид, че Лудогорец е домакин всичко освен победа за разградчани, ще се приеме по-скоро за изненада. Едва ли обаче зрителите ще видят много голове в Разград, имайки предвид важността на мача и малкото почивка, която имаше пред зелените.