Лудогорец имал възможност да подпише с Бентеке
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани давали 700 000 евро за белгийския таран, мениджърът му поискал 1.5 милиона...

Футболният мениджър Николай Ишков разкри, че преди повече от десетилетие Лудогорец е имал възможност да привлече белгийския нападател Кристиан Бентеке, който след това игра в Астън Вила, Ливърпул и Кристъл Палас в английската Висша лига.

“През 2011 година, когато Лудогорец влезе в А група, в Разград дойде младежкият национал на Белгия Кристиан Кабаселе,” върна лентата назад бившият президент на Спартак (Варна) пред “Тема Спорт”.

“Тогава клубът беше отишъл много надалеч и освен него, искаха да купят и друг местен нападател – Кристиан Бентеке от Стандарт (Лиеж). С Методи Томанов прекарахме 30 дни в Белгия, за да разговаряме с хората, които бяха набелязали от Юпилер Лигата.

“За Бентеке Лудогорец даваше 700 000 евро, а неговият мениджър, който беше от турски произход, но живееше в Белгия, заяви, че за да стане трансферът, трябва да се платят 1 500 000 евро, тъй като играчът има голям потенциал.

“Но явно Лудогорец като новак в елита все още не беше подготвен за толкова големи инвестиции. А Кабаселе го взехме на почти символична цена от Юпен.”