Лудогорец излиза срещу Левски с мисъл за първото място
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Шампионът ще измести Локомотив (Пловдив) при успех над Сините

Тази вечер Лудогорец приема Левски на своя “Хювефарма Арена” в двубой, който без съмнение е гвоздеят в програмата на 11-ия кръг в Първа лига.

При успех шампионите, предвождани от Станислав Генчев, ще се изкачат на първото място, измествайки оттам Локомотив (Пловдив), който стигна само до равенство – 2:2, в домакинския си дуел с Монтана.

Очаква се Генчев, който по ирония на съдбата е бивш играч на двата тима и екс-съотборник на сегашния временен наставник на Левски Живко Миланов, да направи няколко корекции в състава си.

На поста десен бранител ще започне Жордан Икоко, а в сърцето на отбраната ще оперират Георги Терзиев и Оливие Вердон.

В халфовата линия пък на мястото на Алекс Сантана и Стефан Баджи ще се появят Светослав Дяков и Абел Анисе.

Забит напред ще действа Елвис Ману, който се отличи с три попадения в сблсъка с австрийския ЛАСК Линц в Лига Европа, а зад него ще се подредят Бърнард Текпетей, Доминик Янков и Каули Оливейра.

Левски е без победа от средата на септември, когато надигра ЦСКА 1948 с 3:0, а днес от състава на Миланов ще липсват контузените Паулиньо, Симеон Славчев и Илия Юруков, както и “замразеният” от ръководството Станислав Иванов.

Сините успеха да спечелят само точка в последните си 4 мача, а статистиците припомниха, че през последната година изиграха 3 мача с Лудогорец, които загубиха без дори да успеят да се разпишат.

Общият баланс между двата отбора в първенството също е в полза на Орлите – 19 победи, 6 равенства и 4 загуби. Любопитно е да се отбележи, че в Разград Сините записаха само една победа от 15 мача.

Тази вечер ветеранът Дяков може да направи още една крачка към клубния рекорд за най-много мачове в шампионата с екипа на Лудогорец. Начело на своеобразната класация е Марселиньо с 234 участия, докато Дяков има с 3 по-малко.

ЛУДОГОРЕЦ – ЛЕВСКИ

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): П. Илиев; Икоко, Терзиев, Вердон, Недялков; С. Дяков, Анисе; Каули, Д. Янков, Текпетей; Е. Ману
Старши треньор: С. Генчев

ЛЕВСКИ (4-2-3-1): Михайлов; Найденов, А. Петков, Ж. Атанасов, Стаматов; Даске, Райнов; Мохамед, Краев, Димитров; Робърта
Старши треньор: Ж. Миланов

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: “Хювефарма Арена”
НАЧАЛО:19:15 часа