Лудогорец излиза за подвиг срещу Рома на “Стадио Олимпико”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Победа или равенство ще класират българския шампион напред в Лига Европа

Лудогорец гостува на Рома тази вечер от 22:00 ч. на “Стадио Олимпико” в последен двубой за двата тима в груповата фаза на Лига Европа. “Орлите” си гарантираха място в Европа и през пролетта, тъй като дори и да загубят в Рим, ще продължат в Лига на Конференциите. Лудогорец обаче излиза за подвиг срещу тима на Жозе Моуриньо и ще се надява на победа или равенство, за да зазпази второто си място в група С. Преди сблъсъка във Вечния град, двата отбора имат по 7 точки, като предимството е за Лудогорец заради успеха с 2:1 в първия мач у дома срещу “вълците”.

Момчетата на Жозе Моуриньо имат колеблива кампания в Лига Европа и не успяха да стигнат до първото място в групата, което вече спечелено от Реал Бетис. И само един резултат ще ги класира напред в турнира – победата. Отборът на Рома ще бъде подкрепян от страстна домакинска публика. Лудогорец знае, че равенството ще им е достатъчно, за да останат на второ място, което може да повлияе на психологията и тактиката им.

Рома вкара само два от осемте си гола в група C през първите 45 минути и с очакваната известна хитрост поради ситуацията, в която се намират двата клуба, нулево първо полувреме изглежда доста вероятно. “Джалоросите” обикновено се засилват след полувремето и Лудогорец трябва да бъде много стабилен след почивката. Българският шампион загуби от Бетис у дома в минаия кръг именно след гол през втората част. “Орлите” доминираха преди почивката, но така и не успяха да отбележат попадение.

Рома спечели миналата седмица срещу ХИК с 2:1 в много драматичен мач. Последва и победа с 3:1 срещу Верона в Серия А. Домакините са в добра форма, но дали ще успеят да преборят Лудогорец за място на директните елиминации в Лига Европа?

Вероятни състави:

РОМА: Руи Патрисио; Виня, Смолинг, Кумбула; Ел Шаарауи, Камара, Матич, Залевски; Пелегрини; Белоти, Ейбрахам

ЛУДОГОРЕЦ: Падт; Сисиньо, Вердон, Пластун, Недялков; Пьотровски, Нареси; Текпетей, Каули, Рик; И. Тиаго