google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Мечтата на "зелените" за продължаване към следващата фаза в ЛЕ минава през задължителен успех в Хелзинки.

В днешния ден българският шампион Лудогорец гостува във Финландия на местния гранд ХИК Хелзинки в сблъсък от третия кръг на груповата фаза в Лига Европа.

Срещата между двата отбора, която ще се състои на стадион “Болт Арена”, стартира в 19:45 часа, а всичко по-интересно след нея очаквайте на 7sport.net.

[anwpfl-match match_id=”379559″ club_last=”” club_next=”” layout=”slim” sections=”” show_header=”1″]

До този момент във втория по сила европейски клубен турнир “орлите” имат в актива си 3 точки.

Възпитаниците на Анте Шимунджа победиха Рома на “Хювефарма Арена” в Разград с 2:1, а в предходния кръг те отстъпиха от Бетис в Испания с 2:3.

По този начин на състава на Лудогорец е необходим положителен резултат днес във Финландия, ако тимът иска да запази реални шансове за едно от първите две места в група “С”.

Ситуацията в лагера на ХИК е далеч по-лоша, тъй като отборът все още няма записана нито една точка или отбелязан гол в надпреварата.

В последния кръг от родния шампионат в Първа лига Лудогорец отстъпи изненадващо на Локомотив София на “Надежда” с 0:1, а ХИК се наложи с класическото 3:0 над Интер Турку.

Един от водещите ни букмейкъри – Efbet.bg, дава леко предимство за крайната победа на Лудогорец с коефициент от 2.20 срещу такъв от 3.80 за домакините. Равенството между “орлите” и ХИК пък е оценено от компанията на 3.55.

Прогнозата на типстърите на 7sport.net за мача във Финландия довечера е за над 2.5 гола и гол/гол.

Ето и вероятните стартови състави на двата отбора:

ХИК: Хазард, Райтала, Араюри, Хосконен, Браун, Ваананен, Лингман, Хетемай, Соири, Абубакари, Хостика

Лудогорец: Падт, Фон Витри, Вердон, Недялков, Групер, Пьотровски, Шоу, Каули, Текпетей, Десподов, Тиаго