Лудогорец може да се подсили с румънски защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българският шампион ще спори с Клуж за Адриан Рус

Лудогорец продължава работа по лятната селекция, като медията prosport.ro информира, че българският тим е в битка за бранителя Адриан Рус, който играе за италианския Пиза.

Техническият директор на “орлите” Козмин Моци лично се е заел с уреждането на трансфера на сънародника си. 27-годишният Рус има солидна визитка, като е защитавал цветовете на тимовете на Пушкаш Академия, Сепси и Фехервар.

Румънският бранител започва да играе за Пиза във второто ниво на италианския футбол през август 2022 г. Той записва 16 мача за Пиза в пърия си сезон. Футболистът има договор с тима от Тоскана до юни 2026-а година. Сайтът transfermarkt.com оцененява браителя на 700 хиляди евро. Лудогорец обаче ще има конкуренция от Клуж за подписа на румънеца.

“ЧФР Клуж иска спешно да привлече двама защитници, но Адриан Рус е желан и от Лудогорец, а Козмин Моци мечтае да го доведе в разградския клуб”, се казва в информацията.

“ЧФР Клуж има за цел да се бори за титлата в Суперлигата и този сезон, но също и да участва в групите на Лигата на конференциите. При това положение спoртният директор Нелуцу Варга опитва по най-бързия начин да доведе двама защитници в квартал “Груя” и да подсили отбора, поет наскоро от италианеца Андреа Мандорлини”, съобщава още медията.