Лудогорец надви Левски в дербито на “Герена” след фамозен гол на Каули
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Лудогорец спечели гостуването си на Левски с минимален резултат 1:0 в двубой от 25-ия кръг на efbet Лига. Дербито на кръга бе много оспорвано, като в по-голямата част от мача “орлите” играха по-добре и спечелиха заслужено. Единственото попадение в мача вкара Каули Оливейра в 46-ата минута, отбелязвайки един от головете на сезона в родното първенство.

Двубоят между Левски и Лудогорец бе очакван с голям интерес, като на срещата присъстваха около 4500 зрители. Преди началото на мача, титулярите на “сините” се появиха на терена с транспарант, на който беше изписано “Благодарим ви за подкрепата”. По този начин играчите на Левски изказаха своята благодарност към феновете, които бяха с основна заслуга клубът да не фалира през изминалите месеци.

Лудогорец надви Левски в дербито на "Герена" след фамозен гол на Каули 1

Иначе Петър Хубчев започна в схема 4-3-3 като на вратата бе Милан Миятович, а пред него действаха Ивайло Найденов, Янис Каргас, Ейлофсон, Горанов, Райнов, Симеон Славчев, Станислав Иванов, Стайн Спиерингс, Паулиньо и Найджъл Робърта. Единствената въпросителна пред Хубчев бе дали да заложи на Найденов или Деян Лозев на десния бек, след като Живко Миланов бе наказан за срещата.

Старши-треньорът на гостите Павел Върба малко изненадващо остави Марселиньо на резервната скамейка. Пред вратаря Владислав Стоянов действаха Сисиньо, Терзиев, Григоре и Недялков. Халфовата линия бе съставена от Анисе, Стефан Баджи и Каули. В предни позиции за шампионите като титуляри започнаха Вандерсон, Мавис Чибота и Кешеру.

Началото на мача бе равностойно като тимът на Левски маше леко предимство. Постепенно Лудогорец намери своето темпо на игра и пое контрола върху срещата. В 9-ата минута Анисе стреля опасно, но Миятович се намеси добре. Шест минути след това вратарят на “сините” спаси сигурен гол, след като отрази удар от воле на Кешеру.

В 25-ата минута попадение на Лудогорец бе отменено доста спорно. Чибота получи в ляво на нападението на тима и бе маркирана засада. Той пусна топката остро в наказателното поле като играч на “сините” си вкара автогол. Все пак попадението не бе зачетено заради отсъждането на помощник съдията Дениз Соколов, като ситуацията бе много деликатна.

В 36-ата минута Левски организира добра атака като Янис Каргас комбинира с Иван Горанов, който стреля в долния десен ъгъл на вратата на гостите, но Владислав Стоянов бе на мястото си и изби в корнер. Малко след това Спирингс отправи много опасен удар от линията на наказателното поле, но топката мина покрай вратата на “орлите” и резултатът остана непроменен. В края на полувремето отново нидерландския футболист шутира от пряк свободен удар, като този път Стоянов трябваше да се намеси и предотврати попадение.

Второто полувреме започна по мечтан начин за Лудогорец. Не бяха изминали и 30 секунди от подновяването на играта и шампионите откриха резултата. Голмайстор бе Каули, който с мощен удар прати топката в мрежата на Миятович за 0:1.

До 71-вата минута липсваха интересните положения, като тогава Мавис Чибота проби в половината на Левски и стреля точно, но ударът му бе отразен от Миятович. Малко след това домакините организираха добро нападение. Найджъл Робърта пробва завършващ удар, но шутът му излезе в аут. В оставащите минути “сините” не успяха да затруднят Владислав Стоянов и гостите си тръгнаха с трите точки.

С този успех отборът на Лудогорец събра 58 точки и вече има 12 пункта повече от Левски, който се смъкна на 4-ата позиция в таблицата.