Лудогорец обърна Монтана под дъжда на “Огоста”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" се върнаха на победния път в повторния дебют на Станислав Генчев

Лудогорец записа успех с 3:1 при визитата си на Монтана в среща от 10-ия кръг на efbet Лига. Домакините имаха ранен аванс в мача с гол на Тони Тасев, но шампионите направиха пълен обрат с попадения на Инхинио Марин, Елвис Ману и Доминик Янков.

След раздялата с Павел Върба, Лудогорец бе воден от временния наставник Станислав Генчев, който за втори път поема “орлите”. Младият специалист остави на пейката Пламен Илиев и Алекс Сантана, а титуляр под рамката започна Владо Стоянов. Станислав Дяков изведе “зелените” с капитанската лента, като си партнираше с Анисе и Янков в средата на терена.

Срещата започна страхотно за отбора на Монтана, който поведе в резултата още във 2-рата минута. Нападателят Билал Бари комбинира с Тони Тасев, който се справи с Жордан Икоко и с техничен удар преодоля Владислав Стоянов за 1:0.

Лудогорец бързо се съвзе от този ранен шок и изравни резултата в 10-ата минута. Каули Оливейра центрира от ъглов удар и над всички в наказателното поле бе Ихинио Марин, който с глава не остави шансове на Благой Макенджиев – 1:1.

В 19-ата минута обаче Марин получи травма в левия глезен и не успя да доиграе срещата, а на негово място се появи Елвис Ману. Малко след това халфът Абел Анисе отправи опасен удар, но Благой Макенджиев се намеси чудесно.

В 32-рата минута шампионите направиха добра атака. Икоко пусна отлично подаване са Текпетей, който си поведе топката и намери добра позиция за удар към вратата на Монтана и шутира опасно, но Макенджиев изби. Седем минути по-късно отново вратарят на домакините се намеси страхотно при удар на Абел Анисе с глава. До края на полувремето гостите продължиха да нападат, но така и не успяха да вкарат второ попадение през първата част.

В 52-рата минута Лудогорец направи пълен обрат в мача. “Орлите” разгърнаха добра атака, като Абел Анисе центрира в наказателното поле на далечна греда, където Елвис Ману засече за 2:1 в полза на “зелените”.

Две минути след това Тони Тасев можеше да отбележи втория си гол в мача, но ударът му бе спасен от Стоянов. В средата на втората част играта бе равностойна, а головите положения липсваха. Лудогорец сякаш изчакваше своя съперник да сбърка и да направи контра атака.

В 86-ата минута Доминик Янков стартира контра нападение на “орлите”, което бе завършено от младата звезда на “орлите”. Текпетей напредна в полето на съперника и изведе Янков, който с прецизен удар се разписа за 1:3.

Със спечелените три точки на стадион “Огоста”, Лудогорец събра 20 точки в своя актив като изостава с две от лидера Локо Пловдив, който има мач повече. Съставът на Монтана пък остана на 11-ата позиция с 11 пункта.