Лудогорец потрепери, но продължава напред в Шампионска лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" елиминираха Шамрок Роувърс с 4:2 общ резултат

Лудогорец загуби гостуването си на Шамрок Роувърс с 1:2 в среща реванш от втория предварителен кръг на Шампионска лига 2022/23. Въпреки поражението, “орлите” продължават напред в турнира с 4:2 общ резултат след победата си с 3:0 в първия мач. В спор за място на плейофите в турнира воденият от Анте Шимунджа отбор ще срещне Динамо Загреб.

Шамрок бе наясно, че трябва да играе атакуващо и започна с набезите към противниковата врата от самото начало на срещата. В 9-ата минута Ричи Тауъл стреля покрай вратата на “орлите”. В 21-вата минута домакините поведоха. Бърк отправи изстрел към Падт, като вратарят се справи, но не избитата от него топка попадна в Аарън Грийн и той бе точен за 1:0.

В следващите минути играта бе равностойна, като ирландският тим разчиташе предимно на центрирания, с които отбраната на “орлите” се справяха. Лудогорец опитваше да играе с бързи подавания, но срещаше сериозна съпротива. В 32-ата минута Бърнард Текпетей отправи точен удар, но вратарят на домакините спаси без затруднения.

На полувремето треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа направи две промени. Рик Джонатан и Спас Делев на местата на Бърнард Текпетей и Кирил Десподов.

Втората част започна лошо за българския шампион. В 51-вата минута Мануел Шоу бе изгонен, след като получи втори жълт картон.

Пет минути след това домакините имаха шанс за втори гол, но Серджио Падт се намеси добре при удар на Греъм Бърк от фаул. Въпреки че Лудогорец бе с човек по-малко, българският тим се защитаваще добре и не позволи сериозни опасности пред вратата си.

Все пак в 88-ата минута домакините отбелязаха втори гол. Айдомо Емаку прати топката в мрежата на Серджио Падт за 2:0 и накара феновете на Шамрок да мечтаят.

В 90-ата минута обаче Каули прати Лудогорец в третия предварителен кръг на Шампионска лига. “Орлите” организираха добра атака и бразилецът с мощен удар от близка дистанция се разписа за 2:1.

Това попадение вбести феновете на Шамрок и към терена полетяха бутилки и всякакви предмети. След няколко минути срещата продължи, като нов гол не падна и българския шампион продължи в следващата фаза на ШЛ, където ще се изправи срещу Динамо Загреб.

Стартови състави:

Шамрок: Манъс, Ганън, Оър, Грейс, Фин, МакКан, О`Нийл, Лайънс, Тауъл, Бърк, Грийн

Треньор: Стивън Брадли

Лудогорец: Падт, Карничник, Пластун, Вердон, Недялков, Шоу, Сантана, Каули, Текпетей, Десподов, Сотириу

Треньор: Анте Шимунджа

Снимка: Start-photo