Лудогорец проспа едно полувреме, но все пак надви Царско село
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" спечелиха с 2:1 визитата си и продължават към четвъртфиналите за Купата

Лудогорец продължава към четвъртфиналите за Купата на България след победа с 2:1 при гостуването си на Царско село. Разградчани направиха отлично първо полувреме, в което вкараха и двете си попадения, но след почивката домакините показаха много вдъхновена игра и върнаха един гол, като дори имаха и няколко добри възможности да вкарат мача в продължения, но все пак разградчани задържаха аванса си до края на срещата. Лошата новина за „орлите“, а също и за националния ни тим, е контузията на Антон Недялков през първото полувреме, като играчът на „зелените“ беше изкаран на носилка извън игра.

„Орлите“ започнаха много офанзивно, а удар на Мавис Чибота мина близо до целта в 17-ата минута.

Царско село почти не излизаше от своята половина и логичното се случи в 33-ата минута, когато Ману отне в центъра, изведе Чибота, който с премерен шут откри резултата.

В 37-ата Недялков се сблъска с Лесли Са и получи контузията, като на негово място в игра влезе Козмин Моци.

В добавеното време Абел Анисе удвои аванса на гостите.

След почивката Царско село вдигна оборотите, като още в 47-ата Дилан Мартенс отправи опасен удар, а топката мина малко над вратата.

В 59-ата Мартенс проби през центъра, стреля от дъгата на пеналта, а след доста неумела намеса на Пламен Илиев топката влезе в мрежата.

В 81-ата Илиев се реабилитира за грешката при гола и спаси след опасен шут на Стефан Христов.

Малко преди края на редовното време Панайотис Лука вкара втори гол за домакините, който обаче беше отменен заради засада.