Лудогорец проявява интерес към защитник от “Лига 1”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският шампион Лудогорец има интерес към защитника на френския елитен отбор Амиен – Жордан Льофор. 26-годишният футболист е в трансферния списък на разградчани, които искат да се подсилят преди битките с Интер в Лига Европа.

През настоящата кампания защитникът е записал 10 мача в “Лига 1” и още 4 двубоя за Купата на Франция и Купата на Лигата. Преди два месеца шампионите на България имаха интерес към друг бранител от френския елит – футболистът на Брест Жан Карл Кастелето, но трансфер не се осъществи.

Жордан Льофор има договор с Амиен до лятото на 2021 година, но пък е доста вероятно да бъде продаден, тъй като не е със статут на титуляр. Интерес към футболиста имат още отборите на Йънг Бойс и Астана.

Льофор се присъединява към отбора на Амиен още като юноша през 2011-а. В началото той играе за дублиращия отбор, а през 2017/18 г. е даден под наем на втородивизионния Кевий. Любопитен факт е, че защитникът е играл за Амиен в три различни дивизии – Национал, Лига 2 и Лига 1. През сезон 2018/19 има Льофор записва 23 мача в “Лига 1”. През настоящия сезон обаче изявите му са ограничени, а за последно е бил на терена на 11 януари при поражението от Монпелие (1:2).

До момента тази зима отборът на Лудогорец привлече само един нов футболист – халфът на Падерборн Каули. Разградчани имат интерес и към шведския нападател Джейк Ларсон, който е на 21 години е е играч на Йоребро.