Лудогорец разгроми Дунав и увеличи аванса си на върха
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Шампионът Лудогорец записа очаквана победа с 5:1 при домакинството си на Дунав в двубой от 24-ия кръг на родното първенство. “Орлите” допуснаха ранен гол в срещата, но още до почивката имаха аванс от 4:1. Силен мач за Лудогорец направи Клаудиу Кешеру, който вкара 2 попадения и се отчете с асистенция.

В 5-ата минута на “Хювефарма Арена” гостите от Русе стигнаха до изненадващо попадение. Григор Долапчиев наказа грешка на Владо Стоянов, който напусна наказателното си поле и се опита да отиграе топката с крак, като кълбото се отби в главата на Долапчиев и влетя в мрежата на домакините – 0:1.

Осем минути по-късно обаче Лудогорец изравни. Свилен Щерев допусна грешка в наказателното поле и Мавич Чибота не се поколеба да прати топката в мрежата за 1:1. В 30-ата минута “орлите” напраиха пълен обрат. Марселиньо комбинира с Кешеру и румънският национал вкара за 2:1.

След още две минути футбол в Разград, шампионите вкараха трети гол, а негов автор бе Марселиньо. В 39-та минута възпитаниците на Павел Върба отбелязаха четвърто попадение. Чибота комбинира с Кешеру и нападателят отбеляза второто си попадение в срещата – 4:1.

През второто полувреме тимът на Лудогорец намали оборотите. Каули и Таута направиха пропуски, а петото попадение бе дело на появилия се от пейката Жоржиньо. Той се разписа в 80-ата минута след асистенция на Кешеру.

С този си успех, Лудогорец дръпна с 9 точки аванс пред отборите на Левски, ЦСКА и Локо Пловдив, които имат равен брой точки и делят позициите от 2-ра до 4-та.