Лудогорец с поражение от Цървена звезда в контрола
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Българският шампион Лудогорец загуби с 0:1 от първенеца на Сърбия Цървена звезда в приятелска среща, която се игра на турска земя.

Цървена звезда стигна до минималния успех с попадение на Марко Гобелич през първото полувреме. Лудогорец имаше доста шансове да изравни резултата след почивката, но офанзивните футболисти на разградчани нямаха ден. Добре се включи вратарят Владо Стоянов, който в заключителните минути на срещата спаси дузпа.

Наставникът на Лудогорец Павел Върба заложи като титуляр на вратата на Пламен Илиев, а в защита действаха Манолев, Терезиев, Форстър и Сисиньо. Халфовата линия бе съставена от Баджи, Каули и Марселиньо, докато в нападение действаха Димо Бакалов, Мавис Чибота и Якуб Шверчок.

Първият шанс за гол в срещата бе в 17-ата минута, когато Пламен Илиев спаси удар с глава на Денегек. В средата на първото полувреме Цървена звезда откри резултата с попадение на Марко Гобелич. След удар на Перович, избитата топка от Пламен Илиев попадна в Гобелич и той я прати в мрежата за 0:1. До почивката играта бе равностойна и нямаше много положения за гол.

Осем минути след началото на втората част, Лудогорец можеше да изравни, но удар от фаул на Мавис Чибота срещна гедата. Малко след това Якуб Шверчок шутира към вратата на съперника, но Милан Борян се намеси добре. В 77-ата минута разградчани можеха да изравнят след добра комбинация между резервите Вандерсон и Кешерю, но бразилецът не успя да прати топката в мрежата.

В края на мача Цървена звезда получи дузпа за нарушение на Георги Терзиев срещу Велко Симич. Милан Павков обаче не успя да вкара от бялата точка, след като Владо Стоянов се намеси прекрасно.