Лудогорец се е договорил с Леванте за привличането на защитник
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Хавиер Идалго - Сон ще подсили "орлите"

Лудогорец ще се подсили с десния защитник Хавиер Идалго – Сон, който в момента е футболист на Леванте. Ръководството на “орлите” се е договорило с колегите си от Леванте за трансфера на 29-годишния бранител.

Super Deporte твърди, че сделката между Лудогорец и Леванте е сигурна. Така Сон ще облече фланелката на Лудогорец през новия сезон и ще се опита да помогне на тима за силно представяне в Европа, както и за нови трофеи в България.

В момента треньорът на “орлите” Ивайло Петев разполага на десния бек с Аксел фон Витри, но нидерландецът е без алтернатива. През пролетта Бърнард Текпетей и Спас Делев се подвизаваха на позицията в някои мачове, след като Лудогорец се раздели със Сисиньо.

29-годишният Сон има договор с Леванте до 2024 г. Така Лудогорец ще плати трансферна сума за футболиста. За Леванте футболистът е записал 101 мача, в които е вкарал 2 гола и е записал една асистенция.

През миналия сезон Леванте завърши на 3-ото място в Сегунда дивисион със 73 точки, колкото имаше и втория Лас Палмас, но поради по-лошите си показатели участваше в плейофите за класиране в елита, като в крайна сметка не успя да се пребори за място в La Liga EA Sports.