Лудогорец се препъна в първия мач срещу Астана в Казахстан
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реваншът между двата отбора, който ще се проведе на "Хювефарма Арена", е на 17 август.

След като отпадна от Олимпия Любляна във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, Лудогорец продължи участието си в третия кръг на Лига Европа срещу Астана.

В първия двубой между двата тима от тази фаза на надпреварата, състоял се на “Астана Арена”, като победител се оказаха домакините с крайното 2:1.

Още във втората минута на срещата гостите от Разград можеха да изостават в резултата, но късметът ги покри, след като изстрелът на Ян Вороговский се отклони в гредата.

Лудогорец излезе напред в резултата в 34-ата минута, когато новото попълнение Ноа Сонко Сундберг се разписа с глава след центриране от пряк свободен удар от страна на Кирил Десподов.

Радостта на “орлите” не продължи обаче много дълго, тъй като в 40-ата минута играчите на Астана вкараха сходен гол като първия на “зелените”. Точен с глава в ситуацията бе Жарко Томашевич, който от изгодно положение не сгреши.

В 53-ата минута казахстанците стигнаха и до пълния обрат в сблъсъка. Камо Ховнанисян центрира добре от фланга, а Александър Марочкин, който беше оставен абсолютно непокрит в наказателното поле, бе точен.

До края на мача “орлите” се впуснаха сериозно в предни позиции в търсене поне на изравнително попадение, но много често Астана хващаше родния представител на контраатака, като домакините получиха няколко много чисти възможности да отбележат и да увеличат аванса си, но така и не го сториха.

Астана – Лудогорец (2:1)

0:1 Ноа Сонко Сундберг (34′)

1:1 Жарко Томашевич (40)

2:1 Александр Марочкин 53′ 

Астана: 93 Чондрич, 6 Вороговский, 13 Ховханисян, 15 Бейсебеков, 17 Аимбетов, 22 Марочкин, 23 Оурега, 33 Томашевич, 44 Лончар, 7 Ебонг, 88 Дарбо

Наставник: Григорий Бабаян

Лудогорец: 1 Падт, 16 Фон Витри, 24 Вердон , 22 Русо, 44 Хайстер, 26 Сонко Сундберг, 6 Пьотровски, 8 Гонсалвеш, 37 Текпетей, Руан Секо, 11 Десподов

Наставник: Ивайло Петев