Лудогорец се върна към победите след убедително 4:1 над Арда
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Разградчани с първи успех след официалното си коронясване като шампион

Шампионът на България Лудогорец победи с категоричното 4:1 Арда (Кърджали) в мача помежду им от 30-ия кръг на efbet Лига. Разградчани успяха да стигнат до първия си успех след официалното спечелване на титлата, тъй като след трите точки срещу Берое “зелените” загубиха от Локо (Пловдив) и ЦСКА последователно.

Aрда започна активно срещата, но не успя да достигне до опасни ситуации пред Кахлина. В 18-ата минута Мартинов изведе добре Тонислав Йорданов в наказателното поле на Лудогорец, но ударът на нападателя бе слаб.

В 37-та минута обаче, гостите поведоха в резултата. Светослав Дяков сгреши сериозно и подари топката на Иван Тилев. Той напредна добре и с много хитър пас изведе Тонислав Йорданов, който не сгреши сам срещу Кахлина.
Лудогорец се върна към победите след убедително 4:1 над Арда 1
Лудогорец обаче изравни още в следващата атака. Кешеру намери много добре Доминик Янков зад гърба на отбраната, халфът пое топката и веднага стреля в мрежата на Васил Симеонов. Ситуацията за гола бе разгледана с ВАР, след като при подаването на Кешеру имаше съмнения за засада, но се видя, че такава няма.

Секунди преди края на първата част Лудогорец стигна и до пълен обрат. След центриране от корнер Никола Таравел си отбеляза автогол, като първоначално съдията Иво Андреев даде фаул за Арда. След разглеждане на ситуацията с ВАР реферът видя, че попадението е редовно и голът остана.
Лудогорец се върна към победите след убедително 4:1 над Арда 2
След подновяването на играта, Лудогорец отбеляза и трети гол. В 57-та минута Оливейра намери отлично Алекс Сантана, който с едно докосване овлядя и преодоля Симеонов. Около четвърт час преди края домакините можеха да покачат на 4:1, след като Доминик Янков показа добра техника и стреля, но стражът на Арда изби.

Три минути преди края. Кешеру записа още една асистенция в мача, след като подаде към Каули Оливейра, бразилецът преодоля съперник с отлична техника и матира Симеонов за крайното 4:1.

Така Лудогорец събра 70 точки на първото място, докато Арда остава четвърти с 49.

Лудогорец – Арда (Кърджали) 4:1
0:1 Т. Йорданов 37
1:1 Д. Янков 40
2:1 Таравел (автогол) 45+1
3:1 Сантана 57
4:1 Каули Оливейра 87

Стартови състави:

Лудогорец: Кахлина, Сисиньо, Терзиев, Сантана, Анисе, Дяков, Икоко, Вердон, Кешеру, Янков, Каули

Арда: Симеонов, Стоев, Георгиев, Таравел, Атанасов, Руменов, Лозев, Мартинов, Тилев, Костадинов, Йорданов