Лудогорец си го изкара на Ботев Враца
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Лудогорец се върна на победния път след разгром във Враца

Лудогорец отново не показа милост към Ботев (Враца) и на стадион “Христо Ботев” показа самочувствието, което им липсваше от евросрещите с Олимпия Любляна, разбивайки днешните си съперници с 0:5.

Новият нападател на разградските “орли” Руан Секо даде преднина на гостите само след 8 минути игра, когато бе изведен вляво от вратата от Кайо Видал и с удар по диагонала прати топката в мрежата. Почти десет минути след попадението врачани останаха с 10 души на игрището заради показания директен червен картон на Диого Барбоса, който му бе показан за груб фал срещу Кайо Видал.

В 48-та минута Сон проби отляво, влезе в пеналтерията и изпрати коженото кълбо в левия ъгъл на Красимир Костов за да удвои преднината на гостите. В 62-ата минута разградчани отбелязаха и трето попадение, след като дебютиращия Ноа Сонко Сундберг стреля леко, но достатъчно с глава, след като успя да засече центрирането от ъглов удар.

Красимир Костов направи непростима грешка, изпускайки топката и тя достигна до Педро Нареси, който пък отблизо я реализира във вратата на домакините. Само три минути по-късно дойде четвъртият гол за 12-кратните шампиони, който дойде благодарение на Аслак Фон Витри с воле. В 72-ата минута изведоха Кирил Десподов сам срещу Костов от Клод Гонсалвеш и го прехвърли, за да отбележи пети гол за Лудогорец и да се реабилитира частично за изпуснатата така важна дузпа в последната минута срещу Олимпия.

До края не паднаха нови попадения и така Лудогорец отново разби Ботев (Враца), след двата разгрома от миналата кампания.