google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Орлите" си тръгнаха с трите точки от столицата, мачът бе прекратен за 15 минути

Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 като гост в дербито на 28-ия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в срещата вкара Игор Тиаго през второто полувреме. Тимът на Ивайло Петев направи много важна крачка към защитата на титлата.

Лудогорец оглави класирането с тази си победа на “Българска армия”. “Орлите” събраха 68 точки в своя актив и изпревариха “армейците” с точка. До края на редовния сезон остават два кръга и Лудогорец направи важна крачка да спечели домакинско предимство срещу ЦСКА в плейофите. За “армейците” това бе първа домакинска загуба в първенството през този сезон след 10 победи и 3 ремита.

През първото полувреме имаше малко интересни футболни моменти, като ЦСКА бе по-активният тим на терена. Дюкенс Назон и Браян Морено стреляха покрай вратата на съперника в средата на полувремето. В 39-ата минута удар на Тобиас Хайнц бе блокиран от бранител на “орлите”. Лудогорец не успя да отправи удар към вратата на “червените” преди почивката.

В 52-рата минута двубоят бе прекъснат за няколко минути, след като феновете на “армейците” запалиха факли. След подновяването на играта нямаше интересни моменти пред двете врати.

В 66-ата минута Тобиас Хайнц отправи удар по земя от 20-на метра, но Серджио Падт бе на мястото си. Това бе и първият точен шут в срещата.

Малко след това Лудогорец получи корнер. Кирил Десподов се запъти към флагчето, за да центрира. Към него полетяха предмети и главният рефер спря играта. Десподов отиде да направи опит отново да центрира, а феновете на ЦСКА не му позволиха да го направи, замеряйки го с предмети. Тогава Георги Кабаков прекрати срещата, а отборът на Лудогорец се прибра в тунела.

След около 15 минути Кабаков се върна на игрището и мачът бе подновен. Десподов центрира от ъгловия удар, след което се стигна до нов корнер. Десподов центрира и Игор Тиаго засече в мрежата на домакините – 0:1.

В 73-ата минута Маурисио Гарсес пропусна страхотна възможност да изравни резултата. Офанзивният футболист на “армейците” се озова сам срещу Падт, но не успя да го преодолее.

Разградчани защитиха минималния си аванс до последния съдийски сигнал. Лудогорец постигна шеста поредна победа в първенството и след месеци като преследвач на ЦСКА, тази вечер оглави класирането в efbet Лига.