Лудогорец влиза в поредна битка по пътя към европейската слава
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Тази вечер най-успешният български клуб в последното десетилетие – Лудогорец, се изправя срещу Динамо (Брест) в беларуската столица Минск в дуел, който е последното препятствие преди жадуваните групи в Лига Европа.

Двубоят е от 21.00 часа и ще бъде излъчван пряко по “Диема спорт”.

Разградският тим тръгна уверен към Беларус, търсейки влизане в групите на Лига Европа за четвърта поредна година. Успех над Динамо ще означава, че Лудогорец ще участва в груповата фаза на втория по сила европейски турнир за пети път в клубната си история.

До този момент Орлите имат шест влизания в групите на двете континентални надпревари, а в Лига Европа веднъж достигна до осминафиналите и три пъти до 1/16-финал.

Чешкият наставник Павел Върба определи гостуването в бившата съветска република като най-важния двубой на тима в настоящата кампания.

“За нас това е мачът на сезона,” заяви специалистът в навечерието на сблъсъка в Беларус. “Продължавам да повтарям, че не продължим ли напред, това няма да е добре за клуба. Аз съм затова тук, да влезем в групите и да играем европейски мачове.”

Опонентът на Лудогорец е шампион на Беларус, а през този сезон заема седма позиция след изиграването на 23 кръга. Динамо има два мача по-малко от лидера БАТЕ (Борисов), но в последния си двубой победи именно този съперник с 4:2.

Динамо също игра в квалификациите на Шампионската лига, но беше елиминиран от израелския Макаби (Тел Авив) след загуба с 0:1. Любопитното е, че единствения гол в мача вкара Дан Битон, който играе в Макаби под наем от Лудогорец.

Предводителят  на домакините Сергей Ковалчук най-вероятно ще се спре на схемата 4-3-3, като в атака голямото име е Артьом Милевски. Екс-звездата на украинския гранд Динамо (Киев) е един от ключовите играчи на съперника на Лудогорец.

За двубоя в Минск Върба няма може да разчита на контузените Абел Анисе и Вандерсон.

Вероятни състави:

Динамо: Игнатович; Юзепчук, Хачериди, Павловец, Печенин, Биков, Кисляк, Седко, Савицки, Кривец, Милевски

Лудогорец: Пл. Илиев, Сисиньо, Вердон, Моци, Недялков, Баджи, Сантана, Текпетей, Янков, Каули, Кешеру

СЪДИЯ: Славко Винчич (Словения)

СТАДИОН: “Динамо”