Добави коментар
Българският шампион стартира с домакински дуел с Антверп

Лудогорец започва своето четвърто поредно участие в груповата фаза на Лига Европа с домакински сблъсък с белгийския Антверп, осъзнавайки че успешен старт ще увеличи неимоверно шансовете на Орлите за прекрачване в елиминационните кръгове.

Българският шампион е достигал шест пъти до този етап на втората по сила континентална надпревара, затвърждавайки реномето си на един от най-постоянните европейски участници.

Лудогорец може да се похвали с с три участия на 1/16-финали в Лига Европа – през сезон 2016-2017, 2017-2018 и 2019-2020. Най-успешното представяне на тима от Разград пък бе записано в кампанията през сезон 2013-2014 година, когато беше покорена кота 1/8-финал.

Само един път Лудогорец не успя да прескочи групите в Лига Европа – през сезон 2018-2019.

Компанията, в която се намират възпитаниците на чешкия наставник Павел Върба този сезон, предполага сериозни сблъсъци, но на „Хювефарма Арена“ са уверени в собствените си сили.

„Трудно е да си спокоен преди мач в групите на Шампионската лига или Лига Европа, особено когато говорим за първа среща,“ коментира Върба в навечерието на дуела с Антверп.

„Това винаги е свързано с напрежение, но психически сме готови за този мач. Първият първи резултат е много важен и ще бъде важен за всички останали срещи. За нас е добре, че сме домакини.

Трябва да се отбележи, Лудогорец се подготвя изключително сериозно за участието си в Европа, привличайки седем нови попълнения, включително играещият в Серия А Кирил Десподов, взет под наем от Каляри.

Шампионите се подсилиха във всяко едно звено и успяха да сглобят доста конкурентен състав. От познатите имена от последните сезони ще липсват дългогодишният капитан Светослав Дяков, който не беше картотекиран за мачовете в Лига Европа и трайно контузеният Вандерсон.

„Имам по двама футболисти на всеки пост, така че травми и наказания не би трябвало да се отразят“, заяви обаче Върба.

Ето и програмата на Лудогорец:

22 октомври – Лудогорец – Антверп (22.00 часа)

29 октомври – ЛАСК – Лудогорец (19.55 часа)

5 ноември – Лудогорец – Тотнъм (19.55 часа)

26 ноември – Тотнъм – Лудогорец (22.00 часа)

3 декември – Антверп – Лудогорец (19.55 часа)

10 декември – Лудогорец – ЛАСК (22.00 часа)

Добави коментар
Гласувай: