Лудогорец завърши годината с победа над Ботев Пловдив
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Зелените" отвориха 6 точки разлика на върха спрямо Локо Пловдив и ЦСКА

Лудогорец победи Ботев Пловдив с 2:1 на собствен терен в отложен двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. Попаденията за “орлите” отбелязаха Клаудиу Кешеру и Доминик Янков, като “зелените” доминираха напълно в цялата среща, което беше очаквано предвид липсата на куп играчи в състава на гостите. Точен за Ботев бе Салиф Сисе в края на мача.

С този успех Лудогорец вече има 6 точки преднина като лидер в класирането на efbet Лига. пред отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА. “Жълто-черните” пък останаха на 12-ото място в таблицата със само 14 точки.

Началото на мача на “Хювефарма Арена” не предложи много интересни моменти като само може да отбележим един шут на Кирил Десподов, който бе спасен от Аргилашки. В 18-ата минута домакините изпълниха корнер и вратарят на “жълто-черните” не успя да избие по най-добрия начин, като топката попадна на крака на Мавис Чибота, но шутът му прелетя над напречната греда.

Секунди сле това талантът на домакините Доминик Янков се справи с двама защитници на Ботев и стреля, но Георги Аргилашки изби. В 38-ата минута Лудогорец получиха спорна. Мавик Чибота проби в полето на съперника и шутът му срещна тялото на Виктор Генев, като главният съдия Николай Йорданов посочи бялата точка. При повторенията се видя, че ръката на Генев бе плътно прибрана до тялото, но дузпата бе факт, а опитният нападател Клаудиу Кешеру не сбърка за 1:0.

В последната минута на първото полувреме родният национал Кирил Десподов проби по левия фланг и подаде в наказателното поле към Анисе, чийто удар срещна напречната греда.

Пет минути след началото на второто полувреме “орлите” удвоиха своя аванс. Мавис Чибота свърши доста от работата за попадението, след като проби по левия фланг и комбинира с Клаудиу Кешеру, който предостави топката на Доминик Янков и младокът реализира второто попадение за Лудогорец – 2:0.

В 67-ата минута Кирил Десподов затрудни вратаря на гостите с опасен шут от пряк свободен удар. Малко след това Ботев Пловдив можеше да намали резултата, но шутът на Иван Василев срещна гредата.

В 89-ата минута “канарчетата” вкараха почетен гол чрез Салиф Сисе, като при паса към него останаха съмнения за засада.