google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Получи се истински спектакъл за всички, които обичат този спорт. Поздравявам Италия и им пожелавам да покажат същата игра и на финала и да вдигнат трофея"

Треньорът на испанските национали Луис Енрике заяви след отпадането на полуфиналите на Евро 2020, че е доволен от показаното от неговия тим. Испания остана на крачка от финала, след като бе елиминирана от Италия при изпълнение на дузпи. “Доволен съм от това, което видях. Нивото и на двата отбора бе много високо. Всеки се опитваше да играе добър футбол. Получи се истински спектакъл за всички, които обичат този спорт. Поздравявам Италия и им пожелавам да покажат същата игра и на финала и да вдигнат трофея. Не съжалявам за нищо. Всеки трябва да върши работата си по най-добрия начин, по който може. Италия започна мача много интензивно, както и ние. Все едно гледах как две спортни коли се състезават една с друга. Това бе най-добрият футбол на това европейско първенство”, заяви специалистът.

Енрике коментира и ходът си да излезе без чист нападател, а Феран Торес бе в ролята на “фалшива деветка”. “Видях как Киелини и Бонучи опазиха Лукаку, така че реших да извадя нападателя от уравнението и да сложа още един човек в халфовата линия. Планът бе добър. Така успяхме да се справим с пресата на Италия и играхме много силно”, допълни наставникът.

“Това няма да се хареса на англичаните, но да, ще подкрепям Италия на финала”, допълни треньорът на „Ла фурия“.