Луис Суарес би приел ролята на резерва в Барселона
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Нападателят на Барселона Луис Суарес коментира своето несигурно бъдеще на “Камп Ноу”, както и критиките към футболистите след разгромната загуба с 2:8 от Байерн (Мюнхен) в Шампионската лига. Уругвайският нападател сподели, че иска най-доброто за клуба и неговото желание все пак е да остане в Барса.

“На мен никой не ми е казвал, че искат да напусна. Ако това е решението на клуба, би било добре отговорникът за този избор да говори директно с мен. Споменава се за няколко имена, които е казал президента, и за промени, които е възможно да се направят. Нека дойдат и ми кажат лично. Така е по-добре, отколкото да изтича информация дали аз съм сред играчите, които искат да продадат. Ще видим какво ще стане. Аз желая най-доброто за отбора и идеята ми е да остана, но ако от клуба решат, че съм заменим, нямам против да проведа разговор с тези, които вземат решенията. Все още не съм се срещал с Роналд Куман”, коментира Суарес.

“Когато загубиш с резултат, който се получи в Лисабон, всички сме отговорни. Не е справедливо да бъде обвиняван само един играч. Понякога хората искат да акцентират върху един футболист, но вярвам, че никой не може да постави под съмнение моята отдаденост към Барселона. Просто в този ден всичко се получи зле. Превъзхождаха ни и не знаехме как да преодолеем това. Усещам подкрепата на хората още с пристигането ми и това ми дава много сили. Бих приел ролята на резерва, както съм я приемал през цялата си кариера. Ако треньорът реши да остана на пейката, няма проблем да помагам на отбора с ролята, която ми отредят. Все още съм способен да дам много на този клуб”, каза Луис Суарес.

Уругваецът напомня, че след като Аякс разби Реал Мадрид в Шампионска лига, то много хора са критикували футболисти като Модрич, Серхио Рамос и са ги отписвали. На следващата година обаче тези футболисти отново са феномени, които са част от легендарен отбор.