Луис Суарес напуска Атлетико Мадрид след края на сезона?
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Атлетико може да се раздели с голямата си звезда през лятото

Атлетико Мадрид направи трансферен удар с привличането на Луис Суарес през миналото лято. Уругваецът дойде на “Уанда Метрополитани” като свободен агент, след като в Барселона решиха да не разчитат на него. Сега Суарес дърпа Атлетико към титлата, впечатлявайки с изявите си за отбора на Диего Симеоне.

Договорът на Суарес с „дюшекчиите“ е до лятото на 2022 година, но „Marca“ разкри, че в неговия контракт има клауза, която му позволява да напусне отбора през това лято без даден отбор да плаща трансферна сума. Това поражда спекулации, че Суарес може да напусне Атлетико след края на кампанията,

Това няма да бъде първият случай в Атлетико Мадрид, в който играч на тима има подобна клауза в контракта си. Друг именит нападател – Давид Вия, който също пристигна при „дющекчиите“ от Барселона през 2013г., имаше същата клауза.

Давид Вия сключи 3-годишен договор и успя да спечели Ла Лига през първия си сезон и игра с тима финал в Шампионска лига. След края на кампанията испанецът изненада всички, когато си тръгна след само един сезон без никакво обезщетение. Футболистът премина в Ню Йорк Сити, за да заиграе в американското първенство МЛС.

Мнозина смятат, че Суарес няма да вземе такова решение след първата си кампания в Атлетико Мадрид, защото се чувства щастлив на “Уанда Метрополитано”.