Любимец на Сектор Г: ЦСКА ще спечели финала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Бившият бранител на "червените" Тиаго Силва предвещава триумф за ЦСКА на финала за Купата

Бившият футболист на ЦСКА Тиаго Силва говори пред Дарик и dsport като коментира предстоящият финал на “червените” срещу Левски в Sesame Купа на България. Бразилецът бе на терена в последния финал между двата отбора преди 17 години. Очакванията на Тиаго Силва са ЦСКА да спечели Купата. Прогнозата на бившия бранител на “армейците” е 1:0 в тяхна полза.

Бившият играч на ЦСКА заяви, че в момента е в Южна Бразилия, където развива бизнес. Той сподели, че му е мъчно за България и би дошъл да види евентуалния нов стадион на ЦСКА.

“Не помня много от онзи двубой през 2005-а година. Малко гледам сега в момента ЦСКА, тъй като съм мениджър във фирмата ми и нямам много време. Напоследък нямам време да следя нито бразилското, нито българското първенство”, разкри бразилецът.

“Това е мач с много напрежение. Аз и моите съотборници по време на периода ми в ЦСКА усещахме колко е голямо да играем за този клуб, имаше ненормално напрежение върху нас. Ние влизахме много концентрирано с огън в очите, за да можем да се запишем в историята и да донесем щастие на феновете ни”, заяви Тиаго.

Силва посъветва сегашните играчи на ЦСКА да са много концентрирани и да дават 100% от себе си. Бразилецът похвали и феновете на ЦСКА, които никога не оставят отбора. Тиаго е сигурен, че феновете ще помогнат на тима във финала.

“Гриша Ганчев е моят тате. Говорим постоянно. В тези 6 години свърши добра работа. Може повече, но той пое отбора в момент, в който ЦСКА имаше много проблеми. Иска да върне отбора сред най-големите, които са ЦСКА и след него Левски. Бих дал съвет на Ганчев как да си построи стадиона, ако има някакъв проблем. Българският ми е като майчин език, никога няма да го забравя”, каза още Тиаго Силва.