Любимият тим на Виктор Орбан иска да купи и Бусато
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Стражът на ЦСКА София е приоритетна цел на два унгарски клуба

МОЛ Фехервар – клубът, владеещ сърцето на унгарския премиер Виктор Орбан, настоява да подсили редиците си с бразилския вратар на ЦСКА София Густаво Бусато.

Според “Тема Спорт” трансферът в посока Сехешфехервар, откъдето е познатият преди години и като Видеотон тим, можел да се осъществи още по време на зимната пауза.

Бусато акостира без пари на “Българска армия” през юни миналата и постепенно измести тогавашния титуляр Витаутас Черниаускас. Това означава, че Червените биха могли да реализират приличен приход ако се стигне до сделка.

Бразилският страж е твърд титуляр на Армейците, като статутът ме не бе засегнат дори след пристигането на Димитър Евтимов.

Бусато записа 22 мача във всички турнири тази есен, като в тях се отчете с шест “сухи мрежи”, а освен това спаси три дузпи – две в мачове от предварителните кръгове на Лига Европа и една в Първа лига (ри визитата на Черно море).

Южноамериканският вратар е несменяем в Лига Европа, записвайки 810 минути до този момент. След чудесното си представяне при гостуването на италианския Рома, той бе поставен в състава на кръга в надпреварата.

Любопитно е да се отбележи, че към Бусато интерер има и още един унгарски клуб.

ЦСКА вече направи две изгодни сделки с МОЛ Фехервар. От лятото там играят двама бивши футболисти на Червените – Евандро и Рубен Пинто. Бразилецът бе трансфериран за близо 1 милион евро, а португалският халф премина в тима от Секешфехервар като свободен агент.

Последният силен период на МОЛ Фехервар започва с началото на втория мандат на Виктор Орбан – през 2010 година. Не е тайна, че той е родом от Сехешфехервар и е страстен фен на футбола и на клуба.