google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ел Голеадор подчерта, че не бива цялото внимание да бъде концентрирано върху финала за Купата

Наставникът на ЦСКА София Любо Пенев обяви на пресконференцията преди утрешния мач с шампиона Лудогорец, че неговото желание е било мачът с ЦСКА 1948 да се играе, а не да се присъжда служебна победа.

“Аз исках да се играе мачът срещу ЦСКА 1948. Имаше пауза…”, заяви Пенев, като в този момент мисълта му бе прекъсната, тъй като бе помолен да говори по-високо.

“Ето работи микрофона, трябва да си настроите камерите”, продължи той. “Ние бяхме подготвени за предишния двубой. Не се игра. Мислим за утрешния мач, за следващия мач, за финала…

“Готови сме за Лудогорец – и не само. Подготвени сме. И винаги ще сме готови под мое ръководство.

“Нямаме кадрови проблеми. Всички тренират. Има 1-2 ударени, но целият отбор е подготвен и тренира добре. Ще завършим първенството, както подобава. Целим се в победата, винаги.

“Аз си отговарям за моя клуб, ние ще сме пределно мотивирани, ще си изиграем сериозно мача. Ние не смятаме да подценяваме съперника. Ще подходим професионално. Имаме четири мача до края”, заяви той. “Коя рецептата? Ние винаги ще играем за победа. Аз винаги обучавам отборите си да играят за победа. Няма какво друго да кажа.”

Пенев заяви, че не бива целият фокус да бъде прехвърлен върху предстоящия финал в турнира за Купата на България.

“Концентрацията трябва да съществува винаги,” заяви той. “Важно е да тренираш добре, за да играеш добре. Важно е да си фокусиран върху това, което правиш. Купи, купи, купи. Ние не забравяме Купата, но трябва да вложим максимално усилия в първенството.

“Играчите трябва бързо да разберат, че това не е начина, по който ще печелим мачовете, ако не са концентрирани”, заяви той. “Не бих искал в момента да се разсейваме. Изцяло съм вглъбен в този двубой.”

Любо не пропусна да спомене и кончината на Георги Димитров – Джеки, но отказа да се впуска публично в емоционални спомени.

“Светла му памет на Георги Димитров!,” заяви Пенев. “Беше от година, година и повече болен. Ние бяхме колеги, приятели. Всички вървим по този път. Рано или късно, това ще се случи на всеки един от нас.”